Kåre og kona våknet til en bil i stua: "Det var litt av en opplevelse"

12/05/2024 13:00

Emma

Innland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kåre og kona ble ikke skadet, og bilisten slapp unna uten betydelige skader.

En tidlig morgen i Evje og Hornnes opplevde Kåre Jan Tjessem og kona et sjokkerende syn: En bil hadde kjørt rett inn i stuen deres.

– Min kone var først oppe, og så viste det seg at det var en bil inne i en av stuene våre med blinkende lys og alt i full gang, sier Tjessem til NRK.

Tidlig tirsdag morgen krasjet bilen gjennom en hekk og inn i huset. Heldigvis slapp bilisten, som var alene i bilen, fra uten alvorlige skader, ifølge politiet.

– Det kom ut et fartøy. Han virket relativt uskadd fysisk, sier Tjessem.

Du kan se et bilde nederst i artikkelen.

Politiet ble varslet av Tjessem, og ambulansen kom kort tid etter. Hendelsesleder Tom Einar Gausdal bekrefter at meldingen om en bil i stua stemmer. Det er mistanke om at sjåføren var påvirket av narkotika, og politiet har beslaglagt førerkortet hans og tatt ham med til legevakten for videre undersøkelser.

Selv om huset fikk betydelige skader, er det meste fortsatt beboelig bortsett fra stuen.

Familien planlegger å bo i huset under oppryddingen.

– Nei, det er litt av en opplevelse. Men heldigvis er vi et rolig folk, og har tatt det veldig bra her, sier Kåre på spørsmål om fremtiden.

Svein Ove Vestøl, en lokal bilforhandler, bemerket at fjerning av bilen ville kreve betydelig innsats. I første omgang var det ventet å ta flere dager, men Fædrelandsvennen meldte at bilen ble fjernet samme ettermiddag.

Politiet etterforsker nå saken, der føreren er mistenkt for kjøring i påvirket tilstand.

– Men det er en rett linje hvis dette skulle ha skjedd, sier politistasjonssjef Kim Asbjørn Haugen.

Bilen kjørte av veien, traff et jorde og en klippe før den bokstavelig talt hoppet inn i huset.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.