Kongehuset: Han uteblir på 17. mai

13/05/2024 13:42

Emma

Innland
Foto: OskarAanmoen / Shutterstock.com
Han uteblir.

Nå på fredag vil bunader, festdrakter og annen finstas igjen få anledning til å skinne på nasjonaldagen.

Mange ser frem til champagnefrokost, flaggheising, is, tog og tid med familien, mens noen har tradisjon for å vinke til kongefamilien fra slottsbalkongen i hovedstaden.

Mens noen andre starter dagen med å hilse på kronprinsfamilien ved deres hjem på Skaugum.

I år vil det imidlertid være et markant fravær både på Skaugums trapp og på slottsbalkongen.

Prins Sverre Magnus, som er russ i år, vil ikke delta på de offisielle feiringene.

"Prins Sverre Magnus er russ, og vil derfor ikke være til stede verken på balkongen 17. mai eller ved Skaugum om morgenen når kronprinsfamilien hilsener på barnetoget," forteller Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

Dette følger tradisjonen som også hans søster, far og bestefar har holdt.

Prinsesse Ingrid Alexandra, som var russ i fjor, tjenestegjør for tiden i førstegangstjeneste ved militærleiren Skjold i Brigade Nord i Indre Troms.

"Det ser dog ut som om storesøster har fått permisjon fra militæret, for hun er oppført i kalenderen på nasjonaldagen sammen med foreldrene og besteforeldrene," sier Vagle.

På 17. mai-programmet til kongefamilien er det oppført at kronprinsparet og prinsesse Ingrid Alexandra vil være til stede ved barnetoget i Asker, mens både kongeparet, kronprinsparet og prinsesse Ingrid Alexandra vil være med på å hilse på barnetoget i Oslo.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.