Mamma Christina viser frem datterens matpakke: Så blir hun beskyldt for omsorgssvikt

26/03/2024 21:00

Emma Sletta

Innland
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Dette har nå ført til en stor debatt.

Christina Rosenberg-Slot, baker, konditor og mor fra Telemark, har den siste tiden opplevd sosiale mediers harde sider.

Etter å ha delt et bilde av datterens matpakke i en Facebook-gruppe, møtte hun påstander om omsorgssvikt fra andre foreldre. Dette har reist spørsmålet om hvor langt matboksperfeksjonismen har gått på sosiale medier.

Det skriver Dagbladet.

Rosenberg-Slots matpakke til datteren inkluderte hjemmelaget focaccia, fullkornsbrød med sjokoladepålegg, cashewnøtter og en Kinder Milk-Slice - et valg som raskt ble produkt for kritikk i gruppen.

– Det var stygge kommentarer. Noen skrev at det så ut som omsorgssvikt, sier Rosenberg-Slot om den plutselige stormen av negativitet som fulgte innlegget hennes.

Du kan se bilde av matpakken nederst i denne artikkelen.

Dette førte til en stor debatt i gruppen, med flere brukere som forsvarte Rosenberg-slottet og spurte hvor hun hadde funnet Kinder Milk-Slice. Men saken eskalerte til det punktet hvor gruppens administrator måtte gripe inn og slette mange av kommentarene.

Rosenberg-Slot understreker at datteren er sunn, slank og aktiv i idrett. Hun påpeker det urimelige fokuset på enkeltdeler av matboksen, mens sunnere innhold ble ignorert.

– De overså fullstendig den store druegjengen som også var i esken, sier hun, frustrert over ubalansen i folks oppfatninger.

Ernæringsfysiolog Birgitte Bastiansen kommenterer saken med å påpeke at det er synd at «mamma-politiet» har så mye å si.

– Resten av maten her har også noe å si, det er ikke bare brød og sjokolade, påpeker hun og understreker viktigheten av et variert kosthold.

Hendelsen har etterlatt Rosenberg-Slot skuffet og bekymret for at frykten for å bli dømt vil avskrekke andre foreldre fra å dele sine matpakkideer.

– Skal man bare tørre å legge ut bilder av rå gulrøtter og agurker? Det ville være for dumt. Det er jeg ikke en del av, avslutter hun bestemt.

Foto: Facebook / Christina Rosenberg-Slot