Norske bilister krasjet etter mistenkelig tre felling

31/03/2024 13:00

Emma Sletta

Innland
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
I norske kommuner hadde trær natt til søndag i siste uke blitt felt, noe som førte til at folk krasjet.

I nærheten av tettstedet Florø i Norge har ukjente personer hugget ned flere trær med motorsag, slik at trærne har falt over veien. Flere biler krasjet inn i de felte trærne, men ingen ble skadet.

Det opplyser lokalt politi til NTB.

– Ingen ble skadet, men det er ren flaks, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt.

Politiet fikk melding om flere felte trær lørdag klokken 23.30. Her ble det sagt at de hadde veltet over veien et sted mellom byen Grov og Magnhildskartunnelen på Vestlandet. Området ligger nær den større byen Florø i Kinn kommune.

Her klarte de å reagere og rydde trærne fra veien uten at noen kjørte inn i dem.

Flere biler traff tre andre steder i kommunen

To timer senere, et annet sted i kommunen, ble det meldt at en bil hadde krasjet inn i et tre som hadde falt på en vei ved Knapstad, som ligger mellom Eikefjorden og Storebru by. Det var fem personer i bilen, og ingen av dem ble skadet.

– Også her var flere trær hugget ned med motorsag. Under ulykkesvarselet krasjet ytterligere to biler inn i det samme treet. En tredje bil kjørte i grøfta for å unngå å treffe treet, sier Frode Kolltveit.

Ulykkene førte til store materielle skader, men det var heller ingen personskader her, sier han.

Politiet har flere spor i saken, men tar gjerne imot henvendelser fra innbyggere i området, heter det. Klokken 03.07 søndag ble de aktuelle veiene åpnet for trafikk igjen.

55-åring død etter trefelling i Danmark

I Sorø i Danmark døde en 55 år gammel mann tidligere denne måneden etter at et tre veltet over bilen hans. Det skjedde på Parnasvej, og seks unge menn ble siktet for drap i saken.

Treet ved Parnasvej var også felt med motorsag.

Mennene har erklært seg ikke skyldig i drap. De er også siktet for medvirkning ved Havrebjerg ved Slagelse, som ligger rundt 20 kilometer fra Parnasvej.

Også her var et tre felt med motorsag, men ingen ble skadet.