Ølpanikk i Norge: Må vi avlyse

18/04/2023 07:22

Emma Sletta

Innland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mandag brøt det ut storstreik i Norge, der minst 25.000 medlemmer av fagforeningene LO og YS deltar.

Streik i denne skalaen har store konsekvenser. Fergetrafikken i landet antas å være hardt rammet, men bryggerier og matprodusenter kan også få problemer.

Derfor frykter restauratører å gå tom for noe som mange liker å nyte i vårsolen: øl.

Av samme grunn var det lang kø på bryggeriet Ringsnes Udsalg i Oslo, som selger varer til kunder med salgs- og serveringsbevilling i Oslo.

Det melder Børsen.

– Det har vært lang kø fordi kundene våre frykter å gå tomme, sier Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonssjef i Ringnes.

– De har nettopp vært gjennom en pandemi der de ble tvunget til å holde dører og kraner stengt store deler av perioden. Nå hadde ting endelig begynt å rulle igjen, så jeg håper virkelig de slipper å stenge igjen. Noen lever av å selge øl, brus og drikke, og mye av inntekten går tapt hvis de ikke får lov til å selge dette.

En av restauratørene som ville fylle opp lageret var Cecilie Kleiven Igletjern, som hadde stått i kø i over halvannen time.

Hun sier til norske finansmedier at de utvilsomt vil gå tom hvis de ikke får fylt opp. I første omgang for denne uken og tidlig neste.

"Vi håper det ikke blir en langvarig affære. I verste fall må vi avlyse allerede planlagte arrangementer."

Bryggeriet Ringnes selv er hardt rammet av storstreiken, som over halvparten av de 462 ansatte er en del av. Derfor har de også innstilt drift og produksjon, og det vil ikke være flere produkter enn de i hyllene nå før streiken avsluttes.