Politibetjent i 30-åra tiltalt for vold: Slettet bevis

27/04/2023 14:55

Sofie Hansen

Innland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kompisen filmet det hele, også ble videoen slettet.

Politimester Ole B. Sæverud bekrefter overfor Dagbladet at politiet fjernet videobeviset av politivolden i Kongsberg.

En 30 år gammel politimann er nå siktet etter at politiet natt til søndag 30. oktober slo Kevin Simensen og Kristian Teigen i Kongsberg.

Politibetjenten slo dem gjentatte ganger med knyttet hånd, og med en teleskopbatong.

Spesialenheten etterforsker en annen politimann som har slettet videoopptak fra mobiltelefonen, som filmet hendelsen. Det skriver Dagbladet.

- I forbindelse med politidistriktets etterforskning kom det også frem at en annen tjenesteperson hadde slettet et opptak av deler av hendelsen en av de involverte hadde gjort med sin mobiltelefon. Også dette forholdet er anmeldt til spesialenheten, sier politimester Ole B. Sæverud til Dagbladet.

Det var søndag kveld 30. oktober i fjor, Vestfossen kameratene var "på byen" i Kongsberg. En hyggelig kveld endte i kaos og vold - der to av kameratene ble slått av politiet.

Da kompisene Kevins Simensen (26) og Kristian Teigen (26) ble slått av politiet, filmet Marius Stormo (28) dramaet med telefonen.

Videre forteller Marius til Dagbladet at han filmet hele hendelsen på telefonen. Der politiet hadde slått med knyttneven mot hodet til Kevin, og slagene mot Kevin og Kristian med telebatongen.

- Så kom en politimann og tok telefonen min. Først kastet han den i bakken, forteller Marius Stormo.

Overvåkningsbildene fra Esso-stasjonen i Kongsberg sentrum viser at Marius ble holdt av en politibetjent i uniform og at mobilen ble tatt fra ham.

- Etter at han kastet den i bakken, tok han mobilen opp foran ansiktet mitt, slik at det ble åpnet. Da slettet politimannen først videoen, før han også slettet slettefila på mobilen min, sier Stormo til Dagbladet.

Dette er nå blitt anmeldt til politiet.

Kim Gerdts, advokaten som representerer Kevin Simensen, som gjentatte ganger ble slått i ansiktet med knyttet hånd og med periskopbatong, reagerer skarpt på sletting av bevis.