Populært Normalprodukt eksploderte: Carina fikk brannskader på armer og ansikt

18/05/2024 23:07

Sofie

Innland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hun måtte til legevakten med store brannskader.

En dramatisk og uventet ulykke resulterte i brannskader på både armer og ansikt for Carina Bjørheim, som i ettertid måtte søke behandling på legevakten.

Hendelsen fant sted for Carina Bjørheim da hun opplevde en eksplosjon forårsaket av toalettrens hun hadde kjøpt fra Normal.

Dette skriver Nettavisen, ifølge Nyheder24.

Det er en påminnelse om at selv vanlige husholdningsprodukter kan utgjøre en fare hvis de ikke håndteres riktig eller inneholder uventede risikoer.

Bjørheim, som hadde brukt produktet Airpure Fresh Foam med duft av musserende bær, ble overrasket over at beholderen plutselig tok fyr.

«Det sa bare bang, og så fikk jeg flammer opp etter armene og i fjeset», forklarer hun. Eksplosjonen fremhever viktigheten av å forstå og respektere kjemikaliene vi tar inn i hjemmene våre, også de som virker ufarlige.

Til tross for den skremmende opplevelsen har Bjørheim klart å beholde humoren. "Ja, jeg har tullet mye med vennene mine om at jeg sprengte dassen. Men det er også viktig å få frem at dette er et livsfarlig produkt."

Det er det Normal sier

Daglig leder ved Normal, Thomas Harsvik, opplyser til Nettavisen at saken etterforskes grundig.

"Det er riktig at kunden fikk tilbud om pengene tilbake i butikken. For å følge dette opp med både kunde og leverandør har vi tatt over saken sentralt. Vi gjør vårt ytterste for å redegjøre for hva som har skjedd," skriver han i en e-post til nettavisen.

Hendelsen kaster lys over det bredere spørsmålet med sikkerheten til husholdningsprodukter og viktigheten av riktig merking. Produktet er normalt klassifisert som brannfarlig, men er ikke merket med eksplosjonsfare.

Forbrukerrådet påpeker at produkter må merkes riktig for å unngå farlige situasjoner. Thomas Iversen i Forbrukerrådet understreker at produkter som kan utvikle brannfarlig gass eller selvantenne må ha klare instrukser for forbrukeren for å unngå ulykker.

Denne begivenheten er en kraftig påminnelse til alle forbrukere om å utvise forsiktighet og bevissthet når de bruker kjemiske produkter i hjemmene sine, og at produsenter og forhandlere har et ansvar for å sikre at produktene deres er trygge å bruke.