Slik bli været på 17. mai

30/04/2024 10:20

Emma

Innland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå kan du se hvordan været blir på 17. mai.

Nå kan du få en tidlig pekepinn på været for 17. mai ved å sjekke det 21 dagers lange værvarselet fra Meteorologisk institutt på Yr.no.

Varselet gir en indikasjon på forventet temperatur og sannsynligheten for nedbør.

I Oslo viser varselet for øyeblikket 36 prosent sannsynlighet for regn, med en forventet temperatur på opptil 20 grader.

Bergen ligger litt bedre an med 33 prosent sannsynlighet for nedbør og en estimert maksimaltemperatur på 17 grader.

I Tromsø er det nå 48 prosent sannsynlighet for regn, og temperaturene kan nå opp til 8 grader, ifølge prognosene.

Yr påpeker at usikkerheten ved dette langtidsvarselet er betydelig større enn for korttidsvarslene. Dette bekreftes av vakthavende meteorolog Karen Jarstø Ervik til Dagbladet.

- Varselet inneholder absolutt usikkerheter, uttaler Jarstø Ervik.

- 21-dagers varselet baserer seg på en statistisk modell som inkluderer 100 forskjellige simuleringer. Vi bruker de resultatene som viser seg oftest, forklarer meteorologen.

Jarstø Ervik forklarer videre at varselet viser en generell tendens for været den kommende måneden, og ikke en nøyaktig spådom om hvordan været faktisk vil bli.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.