En helt spesiell jobb: Slik er livet som kongelig barnepike

31/05/2024 12:00

Sofie

Kongelige
Foto: Pete Hancock/Shutterstock.com
Foto: Pete Hancock/Shutterstock.com
Livet som kongelig barnepike er noe helt spesielt.

På sidelinjen til den britiske kongefamilien finner vi en av de mest betrodde skikkelsene i husholdningen i Wales: Maria Teresa Turrion Borrallo.

Siden 2014 har hun hjulpet prins William og prinsesse Kate med å passe på og oppdra de kongelige barna - George, Charlotte og Louis. Det skriver The Mirror.

Borrallo er født i Spania og er en sann mester i sitt håndverk. Hun studerte ved prestisjetunge Norland College, kjent for å trene verdens beste barnepiker. 

Her lærte hun ikke bare om barns hjerneutvikling og førstehjelp, men også om defensiv kjøring – alle nødvendige ferdigheter for alle som passer kongelige barn. 

– Barnepikene lærer alt fra defensiv kjøring til sikkerhetsspørsmål til hvordan de skal ta vare på en fremtidig konge eller dronning, sier kongekommentator Victoria Murphy.

Når du tenker på en barnepike, kan du forestille deg noen som skifter bleier og synger sanger ved sengetid. Men Borrallos daglige oppgaver består av mye mer enn det. Nå som alle tre barna går på skolen, består dagene hennes av sjonglering mellom trioens fritidsaktiviteter og leksene deres. 

"Rollen som en norlandsk barnepike endrer seg etter hvert som deres ansvarsområde vokser, men du blir ikke mindre opptatt!" forklarer forfatter Louenna Hood, som også er uteksaminert fra Norland College.

Organisasjon er nøkkelordet i Borrallos arbeidsliv. Fra å sørge for at hvert barn får en mettende frokost, til å koordinere de ulike hentetidene etter skoleaktiviteter, krever det stor oversikt.

I tillegg må klærne kontrolleres for å sikre at de sitter som de skal og er riktig merket – en oppgave som Norland barnepiker til og med får sytimer for å håndtere.

Borrallo er i tillegg til å ha oversikt over logistikken også en støtteperson og venn for barna, da hun lytter til barnas gleder og bekymringer. 

Så Borrallo er ikke bare en vanlig barnepike. Hun er en uunnværlig del av det kongelige maskineriet og en betrodd alliert i oppdragelsen av de kongelige barna.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.