Etter et "grusomt" portrett av Kate Middleton: Nå bryter kunstneren stillheten

30/05/2024 18:00

Sofie

Kongelige
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kunstneren bak portrettet bryter nå stillheten med en bemerkelsesverdig respons.

Kunstneren bak et nytt portrett av Kate Middleton, prinsesse av Wales, bryter nå tausheten.

Portrettet hennes ble møtt med stor kritikk kort tid etter publisering og ble beskrevet som «skremmende». Det skriver The Mirror

Portrettet var nettopp publisert da det møtte omfattende kritikk på nettet. Mange kongelige fans kunne ikke gjenkjenne likheten mellom figuren på bildet og Kate.

Da den britisk-zambiske kunstneren, Hannah Uzor, ble spurt om kritikken av arbeidet hennes, sa hun at hun faktisk var helt uvitende om debatten som portrettet hadde utløst, men at «Det er en fantastisk historie – og de (red. kritikerne) kan gjøre hva de vil."

Hun forklarer at Kate selv ikke har modellert for portrettet, men at hun i stedet har gått gjennom mer enn 189 000 bilder av Kate fra et bildearkiv.

Dette har gitt kunstneren en annen mulighet til å leke med symbolikken. Derfor har hun malt Kate på en grønn/blå bakgrunn, som symboliserer Kates øyenfarge og skal gi følelsen av å være i en hage og i vannet. Prinsessen har en stor kjærlighet til å finne ro i seg selv og i omgivelsene. I tillegg har artisten valgt å ikke fokusere på kreften hun blir behandlet for, men på verdigheten, elegansen og ynden hun utstråler.

Hannah la til at hun bare hadde hatt tre uker på seg til å fullføre idriftsettelsesarbeidet for magasinets juliutgave.

Kunstneren er imidlertid stolt av arbeidet sitt, da målet med kunsten hennes nettopp er å utfordre tilnærminger og antakelser.

Ikke det første portrettet av en kongelig

For Hannah Uzor er dette ikke første gang hun maler kongelige.

I 2020 ble hun hyllet for sin skildring av den tidligere afrikanske slaveprinsessen, Sarah Forbes Bonetta, som senere ble dronning Victorias fadderbarn.

Du kan se portrettet her.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.