Hvilke konsekvenser vil kunngjøringen om kong Harald få for kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit?

23/04/2024 11:49

Emma

Kongelige
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I fremtiden vil det bli en endring i kong Haralds arbeid, men hva betyr dette for kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit?

Mandag varslet den norske kongefamilien at det blir endringer i forbindelse med kong Haralds arbeid fremover.

I en pressemelding opplyser kongefamilien at endringen blant annet vil føre til en varig reduksjon i antall og omfang av aktiviteter.

Kongefamilien skriver også at det også vil bli lagt til rette for gjennomføring av kong Haralds offisielle aktiviteter.

Kong Harald kom tilbake på jobb mandag etter en lengre periode med sykefravær. Den 87 år gamle kongen ble syk i februar under en privat ferie i Malaysia. Han ble innlagt på sykehus, og kort tid etter fikk han operert inn en pacemaker.

De siste to månedene har derfor kronprins Haakon vært regent.

I den forbindelse har tronarvingen håndtert en lang rekke av kongens offisielle oppgaver, og den nye kunngjøringen fra den norske kongefamilien kan bety at kronprins Haakon og hans kone kronprinsesse Mette-Marit får mer å gjøre fremover.

Kronprins Haakon har allerede en svært travel timeplan, som er fylt med offisielle plikter og besøk. Kronprinsen har nettopp kommet hjem fra et offisielt besøk i USA.

Senere denne uken skal Haakon også på flere offisielle besøk rundt om i Norge, mens kongekalenderen viser at de fleste av kong Haralds plikter foregår hjemme på slottet.

Det kan tyde på at kronprins Haakon trapper opp de offisielle pliktene utenfor slottet, mens kongen i hovedsak fokuserer på pliktene som foregår hjemme.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.