Kongefamiliens appanasje avslørte: Ett medlem av familien får ikke en krone

01/05/2024 15:48

Sofie

Kongelige
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kongefamiliens appanasje har nylig blitt offentliggjort.

Selv om andre kongelige nyter godt av det blå blodet, står prinsesse Madeleine uten økonomisk støtte fra staten.

Ifølge årsrapporten som ble offentliggjort mandag, avsløres det at ikke alle medlemmer av kongefamilien er like heldige når det gjelder økonomisk støtte.

Mens kongeparet Carl Gustav og Silvia får det største beløpet på åtte millioner svenske kroner, og kronprinsesse Victoria og ektemannen prins Daniel får 4,7 millioner kroner, får prins Carl Philip og kona Sofia i overkant av én million kroner.

Prinsesse Madeleine utfører ikke offisielle oppgaver for kongehuset, noe som er hovedårsaken til hennes mangel på appanasje. Det skriver Dagens.se

Den 41 år gamle prinsessen har bodd i USA sammen med ektemannen Christopher O'Neill og deres tre barn de siste seks årene.

Det ble nylig annonsert at familien har solgt huset sitt i Miami og planlegger en flytting tilbake til Sverige, noe som reiser spørsmål om dette kan føre til endringer i hennes økonomiske situasjon.

Ifølge Expressen utgjør den totale appanasjen som tildeles kongefamilien 14 millioner svenske kroner årlig. Disse midlene er ment å dekke utgifter av «ikke-offisiell karakter» for de kongelige.

Beslutningen om å ikke gi prinsesse Madeleine apanasje ble tatt av faren hennes i 2022, og siden den gang har prinsessen måttet tilpasse seg et liv uten den økonomiske støtten søsknene hennes fortsatt nyter godt av.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.