Kongehuset ombestemmer seg: Åpner for apanasjen på forhånd

10/05/2024 11:10

Emma

Kongelige
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©
Opprinnelig var planen å fokusere på studien - men den planen er nå droppet.

Du har sannsynligvis en stilling til du tar en ny.

Prinsesse Amalia av Nederland har tatt et nytt skritt i sin rolle som tronarving ved å be om en del av apanasjen hun tidligere har gitt avkall på.

I 2021 kunngjorde prinsessen i et personlig brev til statsministeren at hun syntes det var ubehagelig å motta den økonomiske støtten, gitt hennes begrensede offisielle forpliktelser og utfordringene vanlige studenter møtte under koronapandemien.

Nå, nesten to år senere, har prinsessen, som nærmer seg slutten av studiene, skrevet et nytt brev til landets leder.

I den uttrykker hun et ønske om å motta den delen av apanasjen som dekker personalets kostnader, samt materielle og andre kostnader knyttet til hennes offisielle plikter.

Det nederlandske kongehuset bekrefter at prinsesse Amalia ønsker å ta på seg flere offisielle roller og dermed de økte utgiftene som følger med dette ansvaret.

Beløpet prinsessen søker å motta er estimert til rundt 1,5 millioner euro årlig, noe som vil dekke de nødvendige kostnadene uten å legge en byrde på statskassen utover det som er nødvendig.

Forespørselen om delvis apanasje markerer en ny fase i prinsesse Amalias liv, fra å være student til å engasjere seg i kongelige plikter på heltid.

Med sitt ønske om å motta midler bare for å dekke spesifikke offisielle utgifter, signaliserer hun en fortsatt følsomhet for den offentlige mening og en ansvarlig tilnærming til privilegiene som følger med hennes stilling.

Det forventes at prinsesse Amalias økte synlighet og deltakelse i offisielle arrangementer vil styrke det nederlandske monarkiets tilknytning til innbyggerne - spesielt blant yngre generasjoner.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.