Nydelig video: Kongehuset deler hittil skjult video

02/05/2024 13:38

Emma

Kongelige
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
For den spesielle anledningen har kongehuset delt en helt spesiell video.

Torsdag 2. mai er en viktig dag. Det er dagen da en viktig tradisjon begynner igjen.

Det er denne dagen det danske kongeparet går om bord på Kongeskibet Dannebrog. Dette er starten på sommerens seilsesong, som i år blir første gang det nye kongeparet drar.

På Instagram, i forbindelse med den spesielle tradisjonen, har kongehuset delt en video hvor vi kan se hvordan det så ut da tradisjonen også ble opprettholdt, for mange år siden.

– De årlige reisene med kongeskipet er en forlengelse av en lang tradisjon som går tilbake til Christian 10 og dronning Alexandrines regjeringstid. Som første kongepar gjorde de årlige ekspedisjoner i dansk farvann til en fast del av sommerprogrammet, står det i innlegget, som fortsetter:

"Tradisjonen ble videreført av Frederik 9 og dronning Ingrid og senere av Hennes Majestet Dronning Margrethe og Prins Henrik, som alle la vekt på å bruke skipet i alle deler av kongeriket – både i Danmark, Færøyene og Grønland."

Det er et spennende program for kong Frederik og dronning Mary de neste månedene. Her skal de besøke Sverige, Norge, Færøyene og Grønland på Royal Yacht Dannebrog.

Men det slutter ikke der, for etterpå i august skal kongeparet besøke Bornholm landskommune, Ærø kommune, Assens kommune og Vejle kommune på sitt sommertokt.

Du kan se innlegget med videoen under:

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.