Prins Harry får særlig pris til ære for avdød soldat: Nu reagerer moren

08/07/2024 19:00

Emma

Kongelige
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Valget av prins Harry falt ikke i god jord.

ESPY Awards, som står for Excellence in Sports Performance Yearly Awards, er en årlig begivenhet presentert av ESPN for å anerkjenne individuelle, lag- og andre sportsrelaterte prestasjoner.

Prisene dekker et bredt spekter av kategorier, inkludert: 'beste mannlige og kvinnelige idrettsutøver', 'beste lag', 'beste øyeblikk' og ulike idrettsspesifikke priser.

Blant annet deles det ut en ærespris til minne om Pat Tillman, en profesjonell fotballspiller som satte karrieren på pause for å avtjene militærtjeneste i Afghanistan, men mistet livet i 2004 i «friendly fire». Han ble deretter tildelt Silver Star og Purple Heart for sin tapperhet.

Men i år var det en veldig spesiell person som mottok prisen til ære for Pat.

Den amerikanske TV-kanalen ESPN, som er ansvarlig for arrangementet, hadde bestemt at prisen skulle gis til prins Harry, og den avgjørelsen falt ikke i god jord hos den avdøde fotballspillerens mor, Mary.

Ifølge Daily Mail sier hun at hun er sjokkert over at de velger å gi prisen til en så kontroversiell og splittende person.

Det er imidlertid ikke uten grunn at prisen går til prins Harry. Dette skyldes hans innsats med Invictus Games, et idrettsarrangement for soldater og veteraner med psykiske eller fysiske skader.

Mary Tillman mener imidlertid at det er andre mennesker som er minst like godt egnet som kunne ha fått prisen, der æresprisen ville ha falt på bedre jord. Hennes holdning skyldes for det meste at ikke alle har de samme privilegiene og ressursene som Harry.

Det skal også ha blitt gjort en underskriftskampanje for å få ESPN til å revurdere sitt valg om å gi prisen til Harry.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.