Smart kongelig beslutning: Derfor hedder prinsesse Charlotte ikke Diana eller Elizabeth

28/05/2024 09:00

Emma

Kongelige
Foto: Pete Hancock / Shutterstock.com
Foto: Pete Hancock / Shutterstock.com
Det er en spesiell grunn til at prinsesse Charlotte fikk navnet hun gjorde.

Mens verden ventet spent på fødselen av prins William og Kate Middletons andre barn, florerte spekulasjonene om hva kongeparet ville kalle datteren.

Ville de velge å hedre dronning Elizabeth II eller prinsesse Diana, de to mest ikoniske kvinnene i moderne kongelig historie? Svaret viste seg å være litt mer nyansert som sådan.

Det skriver Mirror.

2. mai 2015 kunngjorde paret at de hadde fått en jente, og navnet ble avslørt: Charlotte Elizabeth Diana. Selv om det ikke var med fornavnet hennes, valgte de å hedre begge kvinnene i mellomnavnet hennes.

Ifølge kongehusekspert Richard Kay var dette et bevisst og klokt valg.

I Channel 5-dokumentaren Secrets of the Royal Palaces forklarte Kay at Kate og William ønsket å unngå at datteren deres stadig måtte leve opp til sammenligninger med sine berømte forfedre.

– Jeg tror han veldig klokt bestemte seg for ikke å oppgi morens navn som fornavn. Alt hun gjorde og sa ville blitt sammenlignet med henne. Ved å gi Diana som mellomnavn, betyr det at Diana fortsatt er der, sier Kay.

William, som bare var 15 år gammel da moren døde i en tragisk bilulykke i Paris i 1997, har ofte snakket om hvordan minnet hennes har formet livet hans.

Emily Andrews, kongelig redaktør av Mail on Sunday, påpekte: "William har snakket om tapet av sin mor og virkningen det hadde. Han tenker på henne nesten hver dag, og han ønsker å holde morens minne levende.

Men mens William og Kate valgte en subtil hyllest, gikk prins Harry og Meghan Markle en annen rute i 2021 ved å kalle datteren Lilibet, et kallenavn for dronning Elizabeth.

Dette vakte oppsikt, spesielt siden det ble hevdet at paret ikke hadde fått dronningens tillatelse. En talsperson for Harry og Meghan har imidlertid siden bekreftet at den første personen som fikk beskjed om at datteren skulle hete Lilibet var dronning Elizabeth.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.