11 grunner til at storesøsteren din er det beste som har skjedd med deg

02/11/2020 12:21

Emma Sletta

Livsstil
Ikke glem å takke henne.

Da du var nyfødt, hatet hun deg fordi du var så søt at du løp med all oppmerksomheten. Da du ble eldre, kjempet du som en hund og en katt fordi du bare var irriterende.

Du har slått, skreket og prøvd å få foreldrene dine til å ta din side. Likevel elsker hun deg betingelsesløst.

Og det er bare i ungdomsårene og voksenlivet at du oppdager hvor fantastisk hun har vært - og fortsatt er.

Denne listen forklarer hvorfor storesøsteren din er både din største støtte, bestevenn og hovedrollemodell.

Husk å takke henne fordi:

1. Hun har gjort foreldrene dine varme
når du når tenårene, hun har allerede tilbrakt natten ute uten å ringe hjem, vært å pumpe ut etter en high school fest og brakt alle notatene hjem fra læreren. Ingenting kan sjokkere foreldrene dine lenger, og det gagner deg nå. Så, selvfølgelig, du kommer til å gi det en ekstra sjanse.

2. Hun dekket over deg
Hun visste det. Og hun holdt kjeft, selv om hun ikke kunne holde tilbake det dømmende utseendet. Selv i dag, når du kommer til påskelunsjen, dekker hun deg opp og forteller alle at de røde øynene er forårsaket av en alvorlig snute.

3. Hun tilgir deg alltid
Hadde det gått med en venn? Nei, ikke sant? Men du kan stole på at søsteren din fortsatt elsker deg, selv om du har vært usannsynlig uhøflig mot henne.

4. Hun advarer deg om voksenlivet
Glem den pinlige praten med mamma og pappa om sex, alkohol, menstruasjon og alle de andre desidert upassende temaene. Storesøsteren din har vært gjennom hele fabrikken så hun kan snakke med deg. Hun vet hvordan dere skal servere det uten at dere begge rødmer av skam, og så virker det tryggere og vennelignende å ta det med noen fra sin egen generasjon.

5. Den viktige tante
Omvendt, du vet også at hun kan ta den pinlige snakke med barna når de når den alderen, slik at du slipper. Som søster føler hun seg også forpliktet til å ta vare på dem når du vil ha en kveld uten den. Hvis hun kunne holde styr på deg, kan hun holde styr på barna dine også.  

6. Hun bygger din karakter
Du hylte i den ville skyen da hun voldsomt og tvang kastet deg ut av rommet hennes og låste døren slik at hun kunne sladder med venninner i fred. På skolen visste du derfor hvordan du skulle håndtere det når de andre jentene i klassen prøvde å fryse deg ut. Selvfølgelig vil det aldri bli morsomt, men nå visste du følelsen - og så kan du gå hjem og rope ut på søsteren din etterpå.

7. Hun har kontaktene
I løpet av barneskolen var hun din beskytter. Du kan alltid true med at "søsteren din ville komme etter de som ertet". I dag kan hun også brukes til å lage kontakter, både personlig, seksuelt og når det gjelder arbeid.

8. Hun tar ansvar
Husker du bestemors bursdag? Morsdag? Foreldrenes bryllupsdag? nei? Da er det nok derfor du har en søster. Du kan stole på at hun alltid har husket datoen, og kanskje også kjøpt gaven, så du trenger bare å signere kortet og sende litt over vipps. Eller du kan bare "gi en annen gang". Selvfølgelig ....

9. Hun skapte deg - på en måte
Hun lærte deg alt om klær, hår og sminke, og etter hvert som du ble eldre og kunne passe hverandres klær, var hennes nyinnkjøpte gensere mer i skapet enn i hennes egen. På den tiden var det ikke så kult å arve klærne som ble laget, men i dag elsker du når hun lar deg bli gal i hennes mange mis-kjøp.

10. Hun sier sannheten
Hvis du vil ha et ærlig svar om din nye frisyre, det er ikke venninnene du bør passe på. Det er søsteren din. Hun sier hva som kommer til henne. Selv om svaret er at det ser ut som en sear har bosatt seg for å dø på hodet ditt. Det kan skade å høre, men i det minste vet du nå hva alle andre sier bak ryggen din - og samtidig kan hun henvise deg til en bedre frisør.  

11. Hun gir ekte kjærlighets råd
Du kan lett få råd fra venninnene dine når flørting begynner å oppføre seg som en gris. Men du er på samme sted i livet, og du har samme erfaring i forhold til venninner. Søsteren din har mye mer, og hun vet både hva du leter etter og hva du trenger, slik at hun kan advare deg - fordi du bare er en yngre kopi av henne.