12 irriterende tanker alle kvinner har på første date

05/05/2022 10:45

Anniken Hauge

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Første date er som regel forbundet med mye nervøsitet og svette hender.

Selv om du forbereder deg så godt som mulig på forhånd, er det mye som kan gå galt når du først sitter ovenfor drømmemannen.

Det er faktisk ganske imponerende hvor mange tanker man rekker å gjøre seg under en date, samtidig som man snakker høl i huet på daten for å unngå pinlig stillhet.

Her er 12 tanker alle kvinner har gjort seg opp på det ene eller andre tidspunktet på første date. Sannsynligheten er stor for at du selv har tenkte flere av tankene, hvis ikke alle, på én og samme date:

1. Er jeg for tidlig ute?
Ingen har lyst til å være den første som ankommer restauranten. da blir man nødt til å stå der klein og nervøs, med en tiltakende frykt for at han har droppet avtalen.

2. Tenk om jeg ikke kjenner han igjen?
‘Er det han i den blå jakken? Nei, det kan det ikke være, for han hadde jo briller på profilbildet sitt. Kanskje han har tatt de av?’ Hvis du bare har et profilbilde å gå etter, så er det ikke alltid like lett å gjennomskue hvem du skal møte. Send ham eventuelt en melding hvor du forteller hvor du står, så er det heller han som må finne deg.

3. Skal jeg gi han en klem, eller bør jeg bare håndhilse?
Om du er en som gir klem eller ei avhenger av personlighetstypen din. Det verste er når du går etter klemmen og han bare rekker frem hånden. Derfor kan det være lurt å vise i så god tid som mulig om du går for klem eller et håndtrykk.

4. Hva skal jeg bestille?
Du bør bestille akkurat det du har lyst på. Og selv om det er utfordrende spareribs. Hvis han ikke liker at ansiktet ditt er litt innsmurt i krydder fra kjøttet, så er han ikke den rette uansett.

5. Hvor skal jeg gjøre av hendene mine? 
Hold de for deg selv. I hvert fall frem til dere blir mer kjærlige ovenfor hverandre. Hvis du er typen som har behov for å ha noe å holde i, så bestill en øl.

6. Åh nei, hva var det han akkurat sa? 
Han har akkurat fortalte om søskenflokken sin på syv, men du klarer ikke å huske et eneste navn eller detalj ved historien. Imens han snakket løs, klarte du nemlig ikke å la være med å tenke på om han ser hvor nervøs du er.

7. Ler jeg for mye?
Han vet godt at du liker ham hvis du ler av spøkene hans, men det betyr ikke at du trenger å le høyt og hardt av alt han sier, da det istedet kommer til å indikere nervøsitet. Det viktigste av alt er at du er deg selv.

8. Kommer han til å oppdage hvis jeg går på toalettet og aldri kommer tilbake?
Det er kanskje en mulighet hvis du er på en gruppedate, men hvis du sitter alene med en fyr og ikke takler å være sammen med han, så er det bedre å finne på en liten hvit løgn eller bare bite det i deg.

9. Skal jeg betale, eller skal han, eller skla vi spejse?
Start alltid med å spørrre om dere skal dele regningen. Hvis han vil betale for alt, så sier han nok ifra om det.

10. Åh nei, kommer han til å kysse meg nå?
Hvis du ikke føler for et kyss, så vend heller kinnet til så kysset hans treffer siden, eller fortell ham at du ikke kysser på første date. Du skal ikke gjøre noe du ikke har lyst til.

11. Hvordan forteller jeg at jeg egentlig ikke har lyst til å møte ham igjen? 
Hvis han spør om dere skal sees igjen, og du virkelig ikke har lyst, men heller ikke klarer å si det rett til ham, så avtal heller at dere kan snakkes. Det kan være lettere å gi et avslag på skrift - eller om du ønsker at det heller skal være 'friends with benefits'

12. Er jeg for desperat hvis jeg blir med ham hjem?
Hvis du har lyst til å bli med han hjem, så gjør du det. Hvis han spør og du ikke har lyst, så takk isedet pent nei.

Jenter, bare dropp de dumme nervøse tankene og vær dere selv!