6 ting du sannsynligvis ikke visste om folk som foretrekker å dusje på kvelden

06/07/2024 21:23

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er flere fordeler med å dusje om kvelden i stedet for å gjøre det om morgenen. Her kan du lese hvorfor flere bør ta en dusj på kvelden.

Noen foretrekker å starte dagen med et bad, slik at de virkelig kan våkne. Men det er også noen som velger å avslutte dagen med en dusj i stedet, og det er faktisk ikke fullt så ille.

Nedenfor kan du lese seks ting du definitivt ikke visste om folk som foretrekker å ta en dusj om kvelden.

Dette er 6 gode grunner til at du bør bade om kvelden

Det er faktisk et bredt spekter av fordeler med å ta en dusj om kvelden, skriver Dagens.dk  Du kan lese mer om de 6 gode grunnene nedenfor.

1. Huden din blir bedre

Når du legger deg ned og sover, begynner huden vår å regenerere. Kort sagt betyr dette at kroppen kvitter seg med døde celler og erstatter dem med nye.

Det viser seg at det faktisk er lettere for huden vår å regenerere seg hvis huden er ren. Dermed gjør du det lettere for kroppen din hvis du tar en dusj før du legger deg.

2. Minimer fet hud

Hvis du er blant de som har en tendens til å få fet hud, kan et kveldsbad hjelpe deg med å bli kvitt problemet.

Et bad om kvelden vil redusere risikoen for at du får kviser og akne, da du ikke vil ligge i fett og smuss om natten.

3. Allergi

Hvis du er allergisk, kan det være en veldig god idé å ta en dusj om kvelden. Pollen og andre ting som du er allergisk mot kan bosette seg i håret og på huden din.

Når du legger deg ned i sengen din, vil allergenene ende opp i sengen, og da har du plutselig en allergisk infeksjonskilde hver eneste natt.

Hvis du har en allergi mot gress og du har gresspollen på puten din, kan du lett forvente at du vil få allergiske reaksjoner i løpet av natten.

5. Det blir lettere å sovne

Et godt råd hvis du ikke kan sovne, er å gå ut og ta et godt bad. Det kan få deg til å slappe av, og det vil føre til at kroppen faller i temperatur.

En lavere kroppstemperatur vil ofte gjøre det lettere for deg å sovne, og derfor vil et kveldsbad gjøre det lettere for deg å sovne.

Det anbefales at du tar badet ca 11/2 før du går i dvale.

5. Du kan redusere stress

Når du tar et bad, vil du redusere mengden kortisol. Kortisol hoper seg opp i blodet når folk begynner å bli stresset, og derfor kan det være ille å ha for mye kortisol i blodet.

Å ta en dusj om kvelden kan hjelpe deg med å bli kvitt det stresset, og det er en veldig god ting.

6. Mer sex

Det er alltid litt mer deilig å ha sex hvis begge parter er rene. Derfor vil det å ta et bad om kvelden før sengetid mest sannsynlig øke mengden sex.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.