7 måter å vise hunden din at du elsker den!

17/04/2024 21:00

Emma

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Det er ikke bare godbiter som fungerer når det gjelder å vise kjærlighet til hunden din. Med disse 7 måtene viser du hunden din at du elsker den - på hundespråk.

Hunden har vært menneskets beste venn i minst 15.000 år. Likevel har mennesker og dyr fortsatt vidt forskjellige måter å vise kjærlighet på.

Når det er sagt, er det måter du kan vise hunden din at du elsker og setter pris på den.

Hunder er flokkdyr, og derfor betyr eierens anerkjennelse og oppmerksomhet mye.

Med disse 7 måtene viser du hundens kjærlighet på et språk hunder kan forstå.

  1. Se hunden i øynene

Mange har fått beskjed om ikke å stirre inn i øynene på en hund. Det er også sant. Men bare hvis de er utenlandske hunder.

Faktisk har direkte øyekontakt en positiv effekt på hundens hjerne.

Dr. Brian Hare er en av USAs mest talentfulle dyreadferdister, forfatter av boken 'The Genius of Dogs. Han sier følgende til iheartdogs.com.

"Direkte øyekontakt oppleves som en utfordring av en fremmed hund, men å se inn i din egen hunds øyne når du er alene i et avslappet øyeblikk, vil utløse beroligende stoffer i hundens hjerne,"

  1. Hev venstre øyenbryn

I 2013 fant japanske forskere ut hvordan hunder reagerer med ansiktsuttrykkene sine når de ser eieren sin.

De oppdaget at hunder vanligvis hever venstre øyenbryn for folk de kjenner, mens de løfter høyre for fremmede.

Når du møter hunden din, for eksempel etter en lang dag, ved å heve venstre øyenbryn, kan du vise samme anerkjennelse og lojalitet.

Dette lille tegnet kan få hunden din til å føle seg anerkjent og elsket, som om du snakker et spesielt språk bare du forstår, og understreke ditt spesielle bånd.

  1. Len deg på hunden din

Hunder viser ikke kjærlighet ved å klemme, men ved å lene seg på sine kjære.

Hvis du har en hund, har du sannsynligvis ofte følt at den koser seg mot deg mens du lager mat på kjøkkenet, til det punktet hvor du nesten snubler over den.

  1. Sov med hunden

Noen mennesker er uenige, men alle eksperter mener at hunder er lykkeligst når de er nær familien, selv om natten.

De liker å sove i sin egen seng, men de er enda lykkeligere når de sover ved siden av deg.

Det er imidlertid opp til hver eier å bestemme hvor hunden skal sove om natten.

  1. Bare vær deg selv

Det gamle rådet "vær deg selv" gjelder spesielt når det gjelder hunder. Hunden din er veldig flink til å legge merke til hvordan du føler deg og bruker mye tid og intelligens på det.

Du kan ikke lure hunden din. Hvis de vet at de hører hjemme hos deg og at du respekterer og elsker dem, vil de forstå om du noen dager ikke er helt deg selv.

Hvis du prøver å virke glad, selv om du er trist, vil hunden bli forvirret. Det foretrekker å bli ignorert i stedet for å bli behandlet dårlig.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.