86-årig bestefar lærer seg å strikke - lager luer til hundrevis av premature babyer

23/11/2016 16:15

Anniken Hauge

Livsstil
Bestefaren ville gerne hjelpe de små babyene og ba derfor datteren kjøpe inn garn.

Denne historien varmer sjelen i en kald tid. En bestefar på 86 år har lært seg å strikke, så han kan være med å hjelpe for tidlig fødte barn. 

Han har selv vært innlagt på sykehuset som nå mottar den fine gaven.

Amerikanske Ed Moseley hadde aldri strikket før, men pleiehjemmet etterlyste folk som kunne hjelpe til å lage luer til de nyfødte, meldte han seg raskt frivillig.

Bedstefaren ba datteren sin om hjelp, og hun sørget for å kjøpeinn både garn og instruksjoner, skriver det amerikanske mediet The-Atlanta-Journal-Constitution.

Ed Moseley, som jobbet som ingeniør før han ble pensjonert, lærte seg selv deretter å strikke.

Han kunne strikke når han så på tv, og med tiden lykkes det ham å trene seg opp til lage en lue på bare en time. 

 

Ut av de totalt 300 luene som bostedet ‘Dogwood Forest assisted living’ leverte til de for tidlig fødte, hadde Moseley stått for 55 av de.

Det er Atlanta Northside Hospital som nyter gavn av de ullne, hjemmelagde. Det er det sykehuset i USA hvor flest babyer blir født.

En av fedrene til et av de for tidlig fødte barna, Doug Bunt, sier at det er koselig at noen gjør det for barnet hans.

- Det er virkelig godt å vite at noen tenker å barnas velvære. Det faktum at denne mannen tar seg tid til å hjelpe de små, betyr virkelig mye for oss, sier han til ABC. 

Moseleys historie har inspirert andre til å ta frem strikkepinnene. Barna på skolen hvor barnebarna hans underviser, har også gått i gang med å lære å strikke.