Å klippe håret i stillhet er den nye trenden

15/03/2024 10:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er normalt å ha en samtale med frisøren. Men om du ikke har lyst, kan du bestille time for 'kutt i stillhet' flere steder.

For noen er småprat en integrert del av et frisørbesøk. For andre er det en pine. Derfor har ideen om klipp i stillhet oppstått, og flere elsker det. Derfor er det også flere frisører som har valgt å tilby det til sine kunder.

I forbindelse med nettbestillingen er det mulig å angi at du foretrekker å unngå å snakke. Et alternativ som Esra Kaymak fra frisørsalongen Drycut har vurdert å tilby kundene sine. Frisøren har delt sine tanker om denne trenden.

Men hvor kommer entusiasmen for klipp i stillhet fra?

"Denne trenden kommer til oss fra utlandet. Folk er mye mer anspente i hverdagen enn for noen år siden. Dagene deres er hektiske med konstante samtaler via Zoom og møter," sier hun ifølge 20min.ch.

– I kombinasjon med konstante ytre stimuli (smarttelefoner, skjermer og reklame, red.), vil noen rett og slett ha et øyeblikk for seg selv til å slappe av. Det er tross alt også stillekupéer på togene, legger hun til.

Ifølge Esra Kaymak vil dette gjøre at enkelte kunder kan besøke frisøren med mer trygghet. Ikke alle vil snakke fritt med frisøren. På den annen side er det mange som bare vil ha fred og ro så de kan slappe av.

- Du kan gå til en frisørtime og ta deg tid til deg selv uten å måtte begrunne det. Du kan unngå ubehagelige temaer, sier hun.

For mange er det en mulighet til å ta en pause fra en travel hverdag. Esra Kaymak ser også en fordel for frisørene, som da kan konsentrere seg 100 % om klippingen de utfører.

Selvfølgelig er det ikke alle frisører som har tatt dette i bruk. På den annen side er det mange som fortsatt foretrekker å ha en samtale med kundene sine. Dette er fordi de ser det som en del av konseptet deres.

Hvis du foretrekker å klippe håret i stillhet, kan du spørre frisøren om muligheten. I noen tilfeller vil de ikke ha noe imot å overholde.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.