Advarer mot populært triks: Hvis du oppbevarer avokado på denne måten, kan du bli veldig syk

17/04/2024 09:00

Emma

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Et viralt triks får nå eksperter til å advare, da man kan bli veldig syk av det.

På TikTok kan man finne mange triks for å gjøre hverdagen enklere. Det kan være alt fra matlaging til hvordan maten skal oppbevares - for eksempel for å få den til å vare lenger.

Et populært oppbevaringstriks for avokado har eksperter fra Pink Storage Cardiff nå advart, da det kan forårsake muskelkramper og diaré.

Trikset er å ta avokado og legge dem i vann, da dette vil øke holdbarheten fra dager til uker.

Trikset har blitt ganske populært av flere grunner. Delvis fordi en moden avokado ikke varer lenge, og delvis fordi det er en ganske dyr grønnsak.

En ekspert uttaler:

– Da vi ble oppmerksomme på trikset, kunne vi raskt se at mange var fornøyde med trikset og brukte det. Å sette en avokado i vann bremser oksidasjonsprosessen og får avokadoen til å overmodne.

Selv om trikset fungerer, bør du unngå å bruke det. Eksperten vet imidlertid også at når et viralt triks viser seg å fungere, er det vanskelig å stoppe populariteten.

Men når avokado kommer i vann, skapes et miljø med økt risiko for bakterier som listeria og salmonella.

"Disse bakteriene kan bli funnet på overflaten av en avokado, og i vann kan tallet dobles."

Ernæringsfysiolog Toby King sier at spesielt listeria er dårlig fordi det ikke kan fjernes som mange tror.

– Noen brukere tror at man kan desinfisere bakteriene på søpla, men listeria kan lett gå gjennom søpla og dermed inn i selve avokadoen. Derfor vil ikke desinfeksjon hjelpe, ifølge The Imperial Reporter.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.