Advokat advarer: Derfor bør du unngå selvbetjente kasser i butikkene

15/05/2023 07:17

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En forsvarsadvokat forklarer hvorfor hun ikke anbefaler kunder å bruke selvbetjeningsautomater.

Alle butikker har allerede selvbetjente kasser, slik at du raskt kan få handlet. En advokat hevder imidlertid at hun aldri bruker dem, og hun oppfordrer deg også til å droppe dem.

Det er forsvarsadvokat Carrie Jernigan som i en viral TikTok-video forteller hvorfor hun advarer folk mot selvbetjeningsmaskinene.

– Som forsvarer råder jeg folk flest til å unngå de selvbetjente kassene, sier hun.

Videre legger hun til at det er «tre grupper» mennesker som ender opp med å bli anklaget for butikktyveri.

Den første gruppen er de som velger å stjele bevisst. De som skanner noen få varer, men som deretter lagrer noen elementer som de ikke skanner inn og betaler for.

Den andre gruppen mennesker er de som begår 'tyveri ved en feiltakelse'. De som glemmer noe i bunnen av kurven, eller de som kan ha fått en gjenstand dyttet under en pose, og dermed ikke skjønner dette før det er for sent.

Den tredje og siste gruppen er ifølge advokaten de som er helt uskyldige, og som først vil bli siktet lenge etter at de har handlet i butikken.

Carrie Jernigan gir et eksempel hvor hun sier at dette skjer i tilfeller der butikken på et tidspunkt gjør opp status og oppdager at en vare av større verdi mangler. Det kan føre til at de ser tilbake på overvåkingsvideo og holder øye med hvilken person som var den siste til å "ta" den gjenstanden. Og av en eller annen grunn kan de tro at du stjal den.

Ifølge advokaten kan straffen i verste fall bli opptil ett års fengsel.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.