Alle har en mobil - men de færreste kjenner til dette geniale trikset

06/09/2017 15:30

Anniken Hauge

Livsstil
Med disse triksene blir det mye morsommere å være mobileier.

Hvor lenge er det siden du har tatt den opp og sett på den? 

Du gjør det garantert hele tiden, men jo mer man bruker mobilen, jo mer irritert kan man bli over at den ikke alltid funker så bra i hverdagen. 

Men det finnes faktisk en rekke fikse løsninger du kan gjøre for å få mer ut av mobilen din. 

1. Når det ikke når gjennom  
Du kjenner sikkert et område i nærheten hvor det bare alltid er dårlig mobilsignal. Det er selvfølgelig i garasjen til foreldrene dine eller et annet lignende sted, hvor du nærmest heller vil skrive et gammeldags brev, enn å prøve å sende en melding. 

Men hvis mobilen din plutselig mister signalet, så kan du enkelt tvinge telefonen til å søke etter det kraftigste signalet i nærheten. Det gjør du ved å sette mobilen på flymodus og skru flymodus av igjen rett etterpå.

På den måten tvinger du mobilen til å kvitte seg med det eksisterende dårlig nettet og søke etter et nytt nettverk. Det betyr neppe at du da kan streame en fotballkamp eller laste ned tre nye musikkalbum, men du kan i det minste ringe og sende meldinger.

 

2. Finn det rette (og smarte) coveret
Noen mennesker klarer å holde mobilen sin støv-, ripe- og fettfri på nærmest magisk vis, hvor man kan lure på om de ikke bare sitter og bruker mesteparten av dagen på å pusse mobilen. Andre er mer klumsete, og ender med knust skjerm, hybelkaniner i AUX-hullet og touch-funksjon helt ute av drift.

De fleste menn kan sikkert få god bruk av dette smarte dekselet til mobilen. Foto: Pinterest

Derfor kan det være genialt å ha et deksel, spesielt hvis du ofrer litt ekstra penger på et bra og praktisk cover. 

Med dette dekselet kan man også ha litt penger, en reservenøkkel eller annet praktisk hvis uhellet er ute. Foto: Pinterest

På den måten kan coveret også brukes som lommebok, ølåpner eller ha et hemmelig rom hvor man kan oppbevare reservenøkkelen, taxipenger eller en handlelapp. Bloggeren Francesco Mugnai har samlet massevis av kule og smarte deskler du kan sjekke ut  her.

3. Når det er stort behov for strøm 
Det skjer ikke så ofte, men av og til er man så uheldig at mobilen plutselig er nesten tom for batteri. Du har kanskje brukt mobilen til å ta bilder av et arrangement på jobben, og plutselig ringer banken, eiendomsmekleren eller sjefen med de gode nyhetene du har ventet lenge på. 

Det finnes et smart triks som gir deg batteri på mobilen på null komma niks, og igjen er det snakk om å sette mobilen i flymodus. Sett mobilen deretter raskt i laderen, og så skal du nok se hvordan batteriet straks blir fylt opp med strøm igjen. 

Når du skrur på flymodus inne i 'Innstillinger' ser du symbolet oppe i venstre hjørne, og mobilen lades raskt opp.

Bare husk å skru av flymodus igjen, så folk kan ringe og skrive melding til deg. 

4. Gjør papirer og andre dokumenter digitale
Fra tid til annen får man et brev, en regning eller dokumenter fra banken som man må fylle ut. Det kan være en pest og plage å skulle huske å poste brevet i en gammeldags postkasse, men det finnes faktisk en smårt måte å scanne helt vanlige papirdokumenter via en smartphone.

Med appen kan du scanne papirer og dokumenter inn på telefonen og lage digitale kopier. Foto: Scannable

Det finnes flere apper som er som små programmer så påtar seg denne oppgaven, inludert Scannable. Appen virker ved å den tar et bilde av papiret ditt, og justerer farge og kontrast så man enkelt ser kontonummer, signatur eller fødselsattesten. Er man typen som også liker å back-up av personlige papirer som eksamensbevis og attester, så kan man lagre de i PDF-format. Appen er gratis og kan hentes her

5. Når telefonen er treig
Hvis mobilen du har noen år på baken, så kan visse modeller fort bli litt treige i reaksjonen.

Men det finnes et enkelt triks til mobileiere som har en iPhone mobil, og som gjerne vil gjøre den litt kvikkere. Det krever bare at man holder knappen for å skru av mobilen inne, helt til mobilen endrer skjerm og ber deg skyve for å slå av. Det skal du ikke, men istedet holde hjem-knappen nede i cirka ti sekunder. 

Når du ser denne skjermen, kan du holde inne hjem-knappen i ti sekunder for å slette midlertidige filer fra mobilens hukommelse.

På den måten sletter iPhonen automatisk små midlertidige filer som gjemmer seg på mobilens minne, og som med tiden gjør mobilen tregere.  

6. Sovne til musikk eller din favorittpodcast  
Hvis du har problemer med å finne roen når du skal sove om natten, så kan det være en idé å sette på litt musikk eller et godt radioprogam. Men det kan også være du har tenkt at du ikke gidder å bli vekket midt på natten klokken 3 av et eller annet idiotisk program eller en hard rock sang du hadde glemt du hadde på spillelisten.

Men det trenger du heller ikke. For på mobilen din kan du selv bestemme når radioprogrammet eller musikken skal stoppe. 

Ved å gå inn på klokken, finnes det en knapp hvor det står 'Nedtelling'. Der kan du sette et tidspunkt på samme måte som på en eggeklokke, om det skulle være 20 minutter eller fire timer. Men nå kommer den smarte funksjonen som finnes midt på skjermen. 

Inne i 'Nedtelling' kan du nemlig velge funksjonen 'Når ferdig'.

Ved å scrolle helt ned kan man velge 'Stopp avspilling', så slipper du å bli vekket midt på natten av musikken.

Og voila! Når du velger den funksjonen og velger et time- og minuttall som deretter teller ned, slutter musikken eller radioprogrammet å spille av seg selv. 

7. Beskytt ladekabelen din
Kabelen til mobilladeren din kan fort bli slitt, spesielt helt i enden rett ved der du setter den inn i mobilen. Men det findes en liten hack som kan beskytte de veldig sårbare centimeterne i enden av kabelen.

Med den lille fjæren fra en gammel kulepenn, kan du enkelt beskytte kabelen din mobilladeren din.

Hvis har en gammel kulepenn som uansett er tørr eller tom for blekk, da kan du ta den fra hverandre og fjerne den lille fjæren ved spissen av kulepennen. Den lille fjæren kan du deretter forsiktig spenne rundt kabelen, så holder den lille fjæren kabalen bedre sammen, slik at du ikke risikerer at isoleringen på ledningen går av.