Allergisesongen nærmer seg: Disse 7 plantene bør du absolutt unngå i hjemmet

05/04/2024 20:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er pollen et problem for helsen din? Så unngå disse syv plantene.

Våren bringer lysere dager og en eksplosjon av farger fra blomstrende planter, men for allergikere kan denne sesongen også bety en kamp mot nysing, rennende nese og kløende øyne.

En overraskende kilde til disse allergiske reaksjonene? Inneplantene som pynter hjemmene våre. For de som fortsatt leter etter løsninger på sin allergisesong, kan en gjennomgang av husets grønne innbyggere være nøkkelen.

Tom's Guide har satt sammen en liste.

Interessant nok kan noen populære innendørs planter faktisk forverre allergisymptomer ved å frigjøre høye mengder pollen innendørs. Direkte kontakt med visse plantejuicer kan også utløse allergiske reaksjoner.

For å unngå uønskede symptomer, her er en liste over innendørs planter som allergikere bør tenke seg om før de inviterer dem inn:

  • Krysantemum: Til tross for sin skjønnhet, er disse blomstene beryktet for sine høye pollennivåer. Ashley Hainsworth, grunnlegger og MD i Bed Kingdom, advarer mot å holde dem innendørs for allergikere.

  • Bregner: Disse plantene kan utløse alvorlige allergiske reaksjoner hos de med høysnue, da bregnesporer kan føre til nysing og kløende øyne.

  • Dahlia: Kjent for sine fargerike blomster, produserer georginer også pollen som kan utløse allergisymptomer. Imidlertid kan hybridvarianter være et tryggere valg for allergikere.

  • Porselensplante (Hoya carnosa): Selv om de er attraktive, kan Hoya-arter utløse allergiske reaksjoner som rhinitt og astma.

  • Rosa alpin gypsophila: Disse tilsynelatende uskyldige små blomstene kan være en kraftig utløser for allergier, ifølge en studie fra National Library of Medicine.

  • Ficus Benjamina: Kjent for å utløse innendørs allergier, partikler fra plantens blader og saft kan forårsake reaksjoner som ligner lateksallergier.

  • Ringblomster: Selv om de lyser opp ethvert rom, kan deres høye pollennivåer være problematiske for allergikere.

For de som fortsatt vil nyte grønne planter uten at nysingen tar overhånd, finnes det alternativer.

Å investere i en av de beste luftrenserne kan forbedre luftkvaliteten i hjemmet, og bruk av hagehansker når du håndterer planter kan redusere direkte kontakt med potensielle allergener. I tillegg kan enkelte planter som ikke er nevnt her tilby både estetikk og et allergivennlig miljø.

Så når du gjør hjemmet ditt klart for våren, husk å velge inneplantene dine med omhu – for uanstrengt skjønnhet og en nysefri sesong.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.