Alt for mange unngår å gjøre dette: Dette plagget må legges i vaskemaskinen en gang i uken

03/03/2024 20:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
En ekspert har nå annonsert hvor ofte du bør vaske yttertøyet.

Sent på kvelden, etter en slitsom dag på jobben, kommer du hjem. Det aller første du gjør er å kaste yttertøyet i garderoben før du slår deg ned i sofaen under et varmt teppe.

Selv om det kan virke som en vane å ta av seg yttertøyet, er det faktisk en veldig fornuftig handling. Klærne dine kan se rene ut ved første øyekast, men de er ofte mer skitne enn du tror – spesielt etter en tur med offentlig transport som buss eller tog.

Hver dag blir yttertøyet ditt utsatt for utallige bakterier, og nå har mikrobiolog Charles Gerba avslørt hvor ofte det egentlig bør vaskes. Ifølge ham er det mange dansker som ikke vasker yttertøyet på langt nær så ofte som de burde.

Ifølge det greske nyhetsmediet Jenny anbefaler eksperten at «du bør vaske yttertøyet omtrent en gang i uken».

Gerba påpeker at folk ofte unnlater å vaske visse klesplagg, inkludert vinterjakker, som kan være en kilde til virus og bakterier som trives på klærne.

"Risikoen for å bli utsatt for bakterier er høy på overfylte offentlige steder som t-banen eller S-tog," sier Charles Gerba.

Men ifølge Graham Snyder, en lege som spesialiserer seg på infeksjonsforebygging ved University of Pittsburgh Medical Center, er det ingen grunn til panikk hvis du glemmer det en gang i blant. Risikoen for å faktisk bli syk av å ikke skifte klær etter hjemkomst er relativt liten.

Snyder understreker imidlertid viktigheten av å holde rene og skitne gjenstander adskilt hjemme for å hindre spredning av bakterier, noe de fleste helst vil unngå.

Bakterier kan overleve på syntetiske materialer i opptil 206 dager og på bomull i opptil to måneder.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.