Altfor mange mennesker gjør vanlige potteplantefeil: Du dreper dem, advarer gartneren

25/04/2024 22:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Hvis du vil ha det beste for dine grønne venner, bør du slutte med dette.

Den anerkjente hageeksperten og TV-verten, Monty Don, har delt viktige råd for alle som vil at potteplantene deres skal trives.

En enkel justering i omsorgen kan utgjøre en betydelig forskjell, påpeker Don overfor The Mirror.

Monty Don, som ofte deler sin hagekunnskap på TV og i bloggen sin, påpeker at april er en kritisk tid for potteplanter, en tid da mange gjør den alvorlige feilen å overvanne sine grønne skjønnheter.

"Den største feilen folk gjør med potteplantene sine er å overvanne dem," sier Don.

Han forklarer videre at mange planter lider av å overvannes ved røttene, mens luftfuktigheten rundt dem ofte er for lav.

For å unngå overvanning anbefaler Don en veldig spesifikk tilnærming:

"Vann bare når pottejorda er helt tørr, og da er det bedre å bløtlegge dem i et basseng i 15 minutter og tømme dem helt før du setter potten tilbake i posisjonen."

Men vanning er ikke den eneste essensielle faktoren i pleie av potteplanter. Don understreker også viktigheten av fuktighet, spesielt for tropiske arter.

"Det mest nyttige er imidlertid å få tak i en skikkelig god tåkesprøyte som rommer minst en liter vann og med triggerfunksjon. Bruk denne to ganger daglig for å gi plantene dine en skikkelig god sprøyte slik at løvet renner med fuktighet," råder han.

Plasseringen av potteplanter spiller også en betydelig rolle. Don anbefaler å plassere tropiske planter i rom uten direkte sollys og muligens et kjøligere miljø som er mer behagelig for dem enn en sørvendt vinduskarm over en radiator.

For eksempel kan rom som kjøkken og bad som naturlig holder på mer fuktighet være ideelle for denne typen planter i stedet for tørre stuer eller soverom.

Med disse tipsene fra Monty Don kan selv de tørste potteplantene holde seg frodige og livlige, og skape en oase av velvære i hjemmet ditt.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.