Ambisiøst stort polararrangement

16/08/2018 15:32

KC

Livsstil
En ny festival vil bli organisert i polarregionen i Russland, i landsbyen Nickel fra 17 til 19 august, 2018.

Stedet er ganske nær grensa til Norge. Det vil være første gang i historien at dette stedet har vært vertskap for et så stort og ambisiøst arrangement, som har som mål å vise at det er mulig å opprettholde en balanse mellom sport og kunst ved å kombinere disse to områdene. Navnet på festivalen på russisk reflekterer ånden --- “Derzhi balans”, som betyr “hold balansen”.

Blant inviterte gjester vil det være både nasjonale og internasjonale idrettsstjerner, Olympiske medaljevinner, forfattere, skuespillere, representanter for miljøorganisasjoner, og andre offentlige figurer som har mye å dele.

En fin kombinasjon av sport, utdanningsprogrammer, og fritidsaktiviteter vil gjøre dette arrangementet attraktivt til både nasjonale og internasjonale besøkende. På samme tid er hovedidéen bak disse aktivitetene å hjelpe til med å “holde balansen” mellom sport og kunst i dagliglivet.

Sportsaktivitetene inkluderer seiling og SUP-sportkonkurranser på Shuyoniki elva, som er ideell for polare forhold. I mellomtiden vil gjestene få en stor mulighet til å oppdage hvor vakker den russiske naturen er i et bemerkelsesverdig naturreservat, blandingen av flora og fauna som er identiske til tundra og taiga. Høye trær, krystallklare elver og innsjøer i tillegg til uendelige daler er det som tiltrekker naturelskere til dette stedet.

Skalaen på denne festivalen er ganske stor. Organisatorene av arrangementet er Det Russiske Seilforbundet og Zhivaya Classica Foundation, mens hovedsponsoren er Nornickel Company.

Til slutt er det verdt å nevne at festivalen er åpen for alle nasjonale og internasjonale gjester, og det er gratis inngang.