Hittil et tipset hennes delt over 65 tusen ganger.
"Det var vel min datters første skogstur. I hvert fall en av de første, for hun var veldig liten den gangen. Det var nok nettopp derfor vi var ekstra oppmerksomme den dagen."
Slik forteller 37 år gamle t fra Nordjylland til alt.dk om junidagen i 2016, da hun og familien testet et spesielt triks mot de danske flåttene – et triks de har brukt hver gang de har vært i skogen siden.
På duren fant de rundt 20 flått hver på klærne sine. Men et ganske enkelt triks hun hadde sett på internett, løste problemet. Og når har Anne selv gått viralt.
Dette er ikke første gang dette tipset har blitt delt på sosiale medier, men gode råd kan ikke deles for mange ganger.
For selv om Anne og familien i likhet med mange andre i vår del av verden, brukte lange bukser, støvler og dyttet buksebenene nedi sokkene, satte flåttene seg fast.
Rullet flåtten av
Trikset som Anne Bank Nielsen hadde snublet over et sted på internett, er egentlig ganske enkelt.
Man tar en vanlig klesrulle, som typisk brukes til nettopp lo, støv og hår på klærne, og ruller den over klærne når skogturen er over.
"Jeg tenkte at jeg måtte prøve ideen – og allerede første gang fanget vi 20 på klærne våre", forteller Anne.
"Tilfeldigvis var det veldig mange skogflått den dagen, så vi kunne bare fortsette å rulle dem av klærne våre. Så det fungerer superbra!" forteller Anne.
Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Privat
"Vi bruker det stort sett som en indikasjon på om det er mange flått i skogen på den tiden. Og hvis det er det, er vi ekstra grundige når vi sjekker kroppen når vi kommer hjem", sier Anne til bladet.
Flåttbitt kan være farlig og derfor er det viktig å beskytte seg når man er ute i skogen eller i høyr gress.
Flått kan overføre sykdommer som borreliose og TBE (skogflåttencefalitt).
Bittet merkes ofte ikke, men sykdomssymptomer kan komme senere. Hvis du blir bitt, bør flåtten fjernes raskt med en pinsett eller flåttfjerner – grip så nær huden som mulig og trekk rett ut.
Hvis du blir bitt, er det viktig å vaske området godt, og følg med på rødhet eller influensalignende symptomer. Oppsøk lege ved utslett (f.eks. ringformet), feber eller leddsmerter. Vaksine mot TBE anbefales i enkelte områder.