Apple Watch Series 6 – hvilke er de største skuffelsene?

14/10/2020 17:00

dagens.no

Livsstil
Apple Watch 6 er et godt valg for dem som vil ha en eksklusiv klokke med funksjoner som søvnanalyse, ny S6-chip og familieinnstillinger.

Sponset innhold

Prisen på klokka starter på 3 790 kroner, mens prisen på de mest luksuriøse Hermès-versjonene går helt opptil 15 000 kroner. 

Alle vet at Apple Watch-serien har utkonkurrert den sveitsiske klokkeindustrien – og den er stor. Noen hevder imidlertid at Apple med lanseringen av Series 6 så absolutt har kommet med forbedringer, men kanskje ikke rent designmessig. 

Hvorfor Series 6? 

Det er mye bra å si om den nye klokkelanseringen til Apple. Series 6-klokka er hele 20 % raskere enn Series 5-klokka er. Den har dessuten et energibesparende design, den er brukervennlig, er svært liten og smidig, og du kan enkelt navigere gjennom de forskjellige appene. 

Apple Watch Series måler oksygenprosenten i blodet ditt, en god alarm, men har ikke endret seg stort fra den tidligere modellen, Series 5. Brukerne hevder at det er en oppgradert versjon av funksjonene som alt finnes i Series 5 og Series 4. Teksturen, skjermstørrelsen og designet er omtrent identisk med tidligere versjoner. 

Apple Watch Series kommer i tre forskjellige materialer; børstet titan, polert rustfritt stål og aluminium. Den kommer dessuten i 11 farger. Series 6-klokka er så effektiv at oksygennivået i blodet nesten er korrekt, men resultatet vil ikke være pålitelig om du er på fjelltur eller stresser. Du kan også registrere søvnen din, men det kanskje mest fascinerende er at den har en alarm – uten ringelyd. 

Skuffelsene knyttet til Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6 kommer ikke med noen utpregede oppgraderinger, dessverre for Apples – og forbrukernes – del. 

De største skuffelsene

Om du vil ha rask tilgang til favorittmusikken og -podkastene dine, blir du nok skuffet. Det blir nemlig ikke noe enklere enn på de tidligere versjonene. Du kan ikke laste ned nye episoder av podkaster effektivt. Om du klarer det, er det fordi du er heldig. 

På den positive siden kan du legge til hele spillelisten, men om det er en spesiell sang du er ute etter for ekstra motivasjon på trening, lever ikke Apple Watch Series 6 opp til forventningene. Denne bakdelen er imidlertid kun gjeldende om du glemmer telefonen når du trener, når du henger på Casino Spesialisten eller jogger en søndagsmorgen. 

Du vil dessuten møte på utfordringer når du forsøker å slette spillelister og podkast-serier du ikke vil høre på lenger. Om du prøver å legge dem i den digitale søppelkassen, dukker de opp igjen hver gang – som innpåslitne klegg. Ønsker du å fortsette å lytte til favorittmusikken på steder der dekningen er så som så, kan du få den nedlastede lydfilen til å spille av, selv når du ikke har iPhonen tilgjengelig. 

Gjør dette Apple Watch Series 6 til et godt valg? Den nye, raskere chipen sammen med den effektive ladingen, bedre levetid på batteriet og en lysere skjerm er så absolutt verdt pengene. Men om du utelukkende vil ha en ny Apple Watch, er det like greit å holde seg til tidligere varianter.