Barberskum kan brukes til mer enn bare barbering

30/03/2024 08:00

Sofie

Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Både menn og kvinner bruker barberskum for å fjerne hår. Enten det er skjegget eller bena, kan skum og en barberhøvel enkelt fjerne hårene. Men barberskum kan brukes til mye mer enn bare det.

Det viser seg at barberskum også er praktisk i andre deler av huset. For å oppholde seg på badet, der barberingen vanligvis foregår, er det også nyttig for speilet. På grunn av den fuktige luften på badet blir det fort fett.

Det er flere måter å forhindre dette på. Men barberskum er en av dem. Smør speilet inn i skummet. Ikke bruk vann til dette, men gni det ut med en tørr klut så blir ikke speilet fuktig på en stund. Det er nå et lag på speilet.

Rengjøring av hårbørsten

Over tid blir en hårbørste fylt med støv og annet smuss fra håret. Denne er ofte vanskelig å rengjøre, men med barberskum er det lettere.

Fjern først så mye hår fra børsten som mulig. Spray den så full av barberkrem og la den stå en stund. Skyll børsten under springen og den er ren igjen.

Bruk barberskum til å rengjøre hendene etter maling

Når vi har malt noe i huset får vi ofte litt maling på hendene. Med vannbasert maling kan den enkelt skylles av under springen. Men det går ikke alltid av.

Barberskum kan hjelpe i denne forbindelse, og det er til og med enkelt å bruke. Spray ganske enkelt litt skum i hendene, gni og skyll. Malingen skulle da ha forsvunnet.

Rengjøring av ovnen med barberskum

Er ovnen skitten og fettete inni? Da tilbyr barberskum en løsning også her. Spray sidene og bunnen med skum og slå på ovnen i 30 minutter på 50 grader.

Barberskummet vil løsne alle fettrester, slik at du enkelt kan tørke av ovnen med en klut. Når du er ferdig med denne, blir den så god som ny.

Fjerning av kalkavleiringer

Du kan fjerne kalkavleiringer på rustfritt stål med bakepapir, men dette kan også gjøres med barberskum. Faktisk opplever mange at det fungerer bedre for dem.

Påfør ganske enkelt skummet på kranen (eller andre rustfrie gjenstander) og gni deretter med en klut. Skalaen vil forsvinne når du gjør dette og kranen vil derfor begynne å skinne igjen.