Bare tilsett noen dråper av dette i de kokende eggene dine: Skallet "glipper" av på et blunk

15/03/2024 14:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Husmødretrikset tar internett med storm.

Har du noen gang vært borti det plagsomme problemet med å skrelle kokte egg? Å skrelle et egg uten at det ender opp med å smuldre eller sprekke kan være en skikkelig prøvelse.

Men det trenger ikke være et problem lenger. Det viser seg at et enkelt triks med noen dråper av en vanlig husholdningsvæske kan gjøre underverker ved å løsne skallet slik at det nesten faller av egget av seg selv.

Egg ble tidligere antatt å være usunt, med risiko for å øke kolesterolnivået.

Nyere forskning har imidlertid avkreftet denne antagelsen og understreker betydningen av egg som en kilde til essensielle vitaminer og mineraler for kroppens velvære. Dette melder det polske nyhetsbyrået Pysznosci.

Husmødrenes løsning

Å skrelle egg kan være en av de mest irriterende oppgavene på kjøkkenet. Men det finnes en smart løsning. Vi har alle opplevd frustrasjonen ved å prøve å skrelle et egg feilfritt.

Skallet har en tendens til å klamre seg til egget, og forsøk på å fjerne det resulterer ofte i ødelagte egg. Dette er ikke bare et estetisk problem; det resulterer også i matsvinn. Men nå har husmødrene funnet en optimal løsning.

Neste gang du koker egg, prøv å legge 2-3 skiver sitron eller en spiseskje sitronsaft i det kokende vannet.

Når det kommer til å skrelle eggene, vil du oppleve at det blir utrolig enkelt og du slipper all frustrasjon knyttet til å gjøre eggene klare til å spise.