Bland med vann og spray på vinduer og dører - Så vil ingen fluer flyve inn

29/03/2024 22:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Hvis du ønsker å bli kvitt fluer i hjemmet ditt, er dette en utmerket måte å gjøre det på.

En av de enkleste og mest effektive metodene for å skremme bort fluer er å bruke dufter som de ikke liker.

Her vil vi gi deg noen tips om hvilke du bør plassere i vinduene og hvordan du tilbereder en enkel blanding som vil være uutholdelig for dem.

Når de varme dagene kommer, åpner vi vinduene oftere og oftere. Og gjennom dem, i tillegg til den varme luften, kommer ofte mange fluer inn.

Derfor er det verdt å ha en metode som vil avskrekke dem fra å ønske å besøke hjemmet ditt. En duft er en av de beste metodene.

Hvordan skremmer du fluer fra åpne vinduer?

Luktesansen er en av de grunnleggende sansene til mange skadedyr som lar dem bestemme om et bestemt område er verdt oppmerksomheten deres (det vil si om de kan finne mat der) eller om de bør gå et annet sted.

Derfor fungerer det så bra å bruke dufter som skadedyr ikke liker, men som folk elsker. Når det gjelder fluer, er det lurt å satse på eteriske oljer, inkludert vanilje og mynte. Begge er veldig positivt assosiert med mennesker, mens fluer oppfatter dem som en trussel/mangel på mat.

Hvis de lukter disse duftene i nærheten av vinduet, vil de sannsynligvis ikke prøve å komme inn i hjemmet ditt. Det er derfor nok å plassere disse oljene på vinduskarmene. Det er definitivt en av de minst tidkrevende måtene å kontrollere disse insektene på.

Denne blandingen fungerer utmerket på fluer og lignende skadedyr

Hvis du er bekymret for at det er for lite å forlate eteriske oljer, eller hvis du allerede har mange fluer inne i hjemmet ditt som du ønsker å bli kvitt, har vi et annet forslag til deg.

Du kan tilberede en blanding bestående av ti dråper citronella olje, ti dråper eukalyptusolje og ti dråper lavendelolje. Bland dem sammen og tilsett deretter 200 ml vann fra springen. Deretter overfører du løsningen til en sprayflaske og sprayer den på alle møblene dine hjemme så vel som vinduskarmene.

Dette vil bety at fluene ikke lenger vil tåle en slik duftblanding. Det betyr også at de raskt vil søke etter et vennligere sted å bo.