Blir plastskjærebrettene dine også gule? Slik kan du enkelt få dem hvite igjen

07/07/2024 10:00

Sofie

Livsstil
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Du har sannsynligvis allerede de to ingrediensene du trenger på kjøkkenet ditt.

De fleste nordmenn eier minst ett skjærebrett i plast, om ikke flere.

En av de store fordelene med skjærebrett i plast er deres robusthet. De tåler både skylling og maskinvask uten fare for skader, og prisen er også meget gunstig.

Bruker du skjærebrett i plast vet du at de ofte fort blir misfargede og stygge. Derfor velger mange å bare kaste dem og kjøpe nye.

Men du trenger faktisk ikke. Det finnes en enkel metode for å få dem rene igjen, og den krever kun to ingredienser: sitron og eddik.

TikTok-profilen Andrealifehack, som har over 7,9 millioner følgere, har nå delt en video som tar for seg kampen mot misfargede skjærebrett.

I videoen sees Andre se en annen video hvor dette trikset testes, mens han selv observerer. Så bestemmer han seg for å teste det nye mirakeltrikset selv.

Først heller han eddik på brettene, gnir dem så med sitronen og lar det virke en stund.

Så skyller Andre skjærebrettene uten den store wow-effekten. Det er først når han forsiktig «skraper bort misfargingen» med en kniv at resultatet av eddik og sitron kommer frem, for det virker!

Se selv i videoen nedenfor.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.