Bruk dette svaret på tre ord når noen er frekk mot deg: Du vil overraske dem

04/04/2024 18:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ifølge en Harvard-utdannet ekspert bør du si disse tre ordene.

Sara Jane Ho er grunnleggeren av Institute Sarita, en skole for foredling av god oppførsel. Hun er også stjernen i 'Mind Your Manners', et populært Netflix-show hvor hun hjelper forskjellige 'studenter' å lære å ha bedre etikette.

Det er også verdt å nevne at hun er utdannet ved Harvard. Hun er stolt av å alltid vite hva hun skal si og hvordan hun skal si det. Dette gjelder også i ubehagelige situasjoner som når en venn sparker bena dine ut under deg.

Hvis du plutselig hører en frekk bemerkning, kan du respondere med vennlighet og klasse med et enkelt spørsmål. "Går det bra?".

«Hvis det er en venninne som sier noe grusomt til meg, pleier jeg å se opp og spørre: «Går det bra?», sier hun.

Disse tre ordene kan signalisere at selv om du ikke tar kommentaren personlig, så setter du absolutt ikke pris på den. Tonen er imidlertid ikke mindre viktig enn innholdet, understreker Ho.

Når du spør: "Går det bra?" ikke vær skarp eller hard. Bruk en vennlig hengivenhet. "Jeg reagerer ikke fornærmet. Med dette spørsmålet tar jeg kontroll over den andre personen," sier hun.

Å si ingenting kan sende en lignende melding, legger Ho til. Hun sier også at det kan være mer hensiktsmessig hvis personen ikke er en venn og krever litt mer formalitet.

"Ofte får jeg inntrykk av at når folk er frekke, er det beste å gjøre rett og slett å si ingenting. La dem vasse og nyte den dårlige oppførselen deres," sier hun.

Moralen i historien er at uansett hvem som kommer med den negative kommentaren, ikke la den påvirke humøret ditt.

"Den største kraften er å vise at den andre personen ikke har makt over deg," sier Ho. Hun understreker også at det ikke alltid er lett, men det er verdt å gjøre en innsats.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.