Bruker du eddik til rengjøring? 4 steder i hjemmet du aldri bør bruke den

08/06/2024 00:15

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Det går ikke til alt!

Eddik er det foretrukne produktet når det gjelder rengjøringstriks – men det er fire steder i hjemmet ditt hvor du aldri bør bruke det.

Det skriver The Mirror.

De siste årene har eddik økt i popularitet. Det er en naturlig rengjøringsløsning som kan brukes på så mange forskjellige måter - og det er betydelig billigere enn konkurrerende store merker.

Ekspertens advarsler

Rengjøringsekspert Sarah Dempsey ved Myjobquote.co.uk har delt de fire elementene som eddik "aldri" skal brukes på. Les dem nedenfor.

Speil

Til tross for at noen entusiaster hyller eddik for glassrengjøringsegenskapene, har Sarah avslørt hvorfor du bør holde deg unna når det gjelder speilene dine.

Hun sier eddiken kan trenge inn bak i speilet, området som får den til å skinne. I stedet bør du bare bruke en mikrofiberklut sammen med litt glassrenser.

Vaskemaskiner

Et stort antall mennesker bruker eddik på apparatene sine for å rengjøre maskinen, bli kvitt produktakkumulering eller nøytralisere lukt.

Men ifølge Sarah kan det forårsake skade. Faktisk bør eddik "aldri brukes" på en vaskemaskin på grunn av gummipakningene og slangene.

Oppvaskmaskin

Akkurat som med vaskemaskinen, bør du unngå å bruke eddik i oppvaskmaskinen.

Det kan svekke gummikomponenter, og det "gjør faktisk ikke stor forskjell", ifølge Sarah.

"I stedet er det bedre å bruke oppvaskmaskinrensere, da disse er spesielt formulert for å gjøre en god jobb med å rengjøre oppvaskmaskinen."

Benkeplater i stein eller marmor

Til slutt råder Sarah folk med stein eller marmor benkeplater for å unngå rengjøring med eddik, da det "reduserer og etser" naturstein, noe som kan føre til at den mister sin glans og til slutt forårsaker skade på steinen.

I stedet anbefaler eksperten å rengjøre benkeplater med litt mild oppvaskmiddel.

Det er på tide å la eddiken ligge på hyllen

Debatten kommer etter at en rengjøringsekspert fortalte folk at det er på tide å droppe eddik og prøve noe de synes er mer effektivt - og mindre stinkende.

TokToker @byjaded oppfordret folk til å "slutte å bruke eddik for å fjerne kalk fra kjelen din", da det er en bedre måte.

Hun anbefalte å bruke en spiseskje sitronsyre, fylle kjelen halvveis, koke vannet og deretter la det stå over natten.

Hun viste resultatet, som skulle være synlig "innen en time", og kjelen så skinnere ut enn noensinne.