Hvis du drømmer om perfekte pannekaker med tykke, luftige lag og rik smak, kan løsningen ligge i en enkel endring av ingrediensene.
Flere matentusiaster og bakeeksperter sverger nå til én bestemt erstatning: Dropp oljen og bruk smør i stedet. Ikke bare i deigen – men også i pannen. Dette rapporteres av The Mirror.
Pannekaker kan lett bli tørre eller kjedelige, men ifølge den amerikanske kokebokforfatteren The Pioneer Woman er smør nøkkelen til å få frem det beste i pannekaker.
Den klassiske oppskriften får et løft, både når det gjelder smak og tekstur, og den krever bare én ingrediens du allerede har i kjøleskapet – til en pris på rundt 15 kroner.
I tillegg til smør, krever oppskriften standard ingredienser som hvetemel, sukker, bakepulver, natron, helmelk, kjernemelk, egg og vanilje. Hemmeligheten ligger i tilberedningen: De tørre og våte ingrediensene blandes separat før de forsiktig brettes sammen med en deigskrape. Deigen må deretter hvile i opptil en time slik at den er klar til steking.
Når pannen eller stekepannen er varm, smør den med smør og hell røren i porsjoner på ca. ⅓ kopp. Når det dannes bobler på overflaten, snur du pannekaken – og etter bare ett minutt til er den klar til servering.
Det endelige resultatet? En gyllenbrun, myk og smakfull pannekake, passer både til frokost og dessert – med eller uten sirup, bær eller sjokolade. Og med smør som hovedperson er det ikke bare smaken av pannekaken som får et løft – også morgenrutinen din.