Forside LIVSSTIL Bytt ut denne ingrediensen når du baker pannekaker: De blir...

Bytt ut denne ingrediensen når du baker pannekaker: De blir 1000 ganger bedre

Bytt ut denne ingrediensen når du baker pannekaker: De blir 1000 ganger bedre
Foto: Shutterstock

En enkel ingrediens kan ta pannekakene dine til helt nye høyder.

Akkurat nå leser andre

Hvis du drømmer om perfekte pannekaker med tykke, luftige lag og rik smak, kan løsningen ligge i en enkel endring av ingrediensene.

Flere matentusiaster og bakeeksperter sverger nå til én bestemt erstatning: Dropp oljen og bruk smør i stedet. Ikke bare i deigen – men også i pannen. Dette rapporteres av The Mirror.

Pannekaker kan lett bli tørre eller kjedelige, men ifølge den amerikanske kokebokforfatteren The Pioneer Woman er smør nøkkelen til å få frem det beste i pannekaker.

Les også

Den klassiske oppskriften får et løft, både når det gjelder smak og tekstur, og den krever bare én ingrediens du allerede har i kjøleskapet – til en pris på rundt 15 kroner.

I tillegg til smør, krever oppskriften standard ingredienser som hvetemel, sukker, bakepulver, natron, helmelk, kjernemelk, egg og vanilje. Hemmeligheten ligger i tilberedningen: De tørre og våte ingrediensene blandes separat før de forsiktig brettes sammen med en deigskrape. Deigen må deretter hvile i opptil en time slik at den er klar til steking.

Når pannen eller stekepannen er varm, smør den med smør og hell røren i porsjoner på ca. ⅓ kopp. Når det dannes bobler på overflaten, snur du pannekaken – og etter bare ett minutt til er den klar til servering.

Det endelige resultatet? En gyllenbrun, myk og smakfull pannekake, passer både til frokost og dessert – med eller uten sirup, bær eller sjokolade. Og med smør som hovedperson er det ikke bare smaken av pannekaken som får et løft – også morgenrutinen din.

Les også

Ads by MGDK