Christinas hud begynte å klø voldsomt under graviditeten: Plutselig oppdaget svigerinnen hennes den sjeldne årsaken

27/06/2023 22:30

Sofie Hansen

Livsstil
Det klødde over hele huden til Christina og hun holdt på å bli gal. Men så fortalte svigerinnen hennes om årsaken bak kløen. Foto: Shutterstock
Det klødde over hele huden til Christina og hun holdt på å bli gal. Men så fortalte svigerinnen hennes om årsaken bak kløen. Foto: Shutterstock
Christina trodde hormonene hennes spilte henne et puss. Men så fant svigerinnen hennes ut den skremmende sannheten.

Det kan fort klø litt. Enten det er i håret, på huden eller i ansiktet, kan du fort ta deg selv i å klø deg igjen, slik at huden blir rød og irritabel.

Kløe kan være ganske uskyldig, men når den kløende huden tar overhånd og forstyrrer deg midt på natten, er det på tide å gå til legen.

For 29 år gamle Christina DePino fra Michigan, USA, hadde den kløende huden blitt dårlig, virkelig ille.

Men selv om den kommende mor utsetter det mens hormonene løp rundt i kroppen, viste sannheten seg å være langt mer alvorlig, skriver The Sun. Christina DePino var gravid i 35. uke da kløen hennes ble for mye:

"Det begynte å klø på armer og ben, og så begynte det også i håndflatene og under føttene. Jeg skrev på Facebook i et innlegg at jeg bare ville klø meg i huden, siden ingenting hjalp på kløen," sier Christina DePino til Global News.

Og det innlegget på Facebook viste seg å være avgjørende for den kommende moren. For da Christina DePinos svigerinne, som er sykepleier, så innlegget, anbefalte hun den kommende moren å undersøke en tilstand som på dansk kalles kolestase i svangerskapet.

Lidelsen er relativt sjelden og rammer omtrent én prosent av alle gravide kvinner, og lidelsen stopper så snart svangerskapet er over.

Christinas kløe viste seg å ha en mye mer alvorlig årsak. Foto: Christina DePino

Legene reagerte raskt da de oppdaget den potensielt farlige lidelsen. Foto: Christina DePino

Ved gallestase under svangerskapet hovner leveren opp fordi gallegangene blir delvis avklemt, og dermed beveger gallen seg inn i blodet og forårsaker en høyere konsentrasjon av gallesyrer i blodet.

Den forhøyede gallesyren i blodet er den direkte årsaken til den kløende huden. Og selv om sykdommen ikke er farlig for mor, kan lidelsen føre til for tidlig fødsel og i verste fall fosterdød.

Da Christina DePino hørte om sykdommen, tok hun umiddelbart kontakt med legen. Her viste det hva som satte moren i fødsel kort tid etter, for å unngå komplikasjonene.

Derfor kunne moren føde en frisk datter i mars i fjor, og det er derfor Christina advarer kommende mødre om ikke å ignorere kroppens signaler.

"Så snart jeg holdt den vakre datteren min i armene mine, var alt jeg kunne tenke: 'Hva om? Hva om jeg ikke hadde klaget på Facebook? Hva om ingen hadde fortalt meg dette?'" sa Christina DePino til Global News.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?