Couscous vil "smake bedre" og mer smakfull hvis du tilsetter én ingrediens

19/04/2025 18:06

Sofie

LIVSSTIL
Foto: Pixabay
Couscous er et allsidig korn som er et flott tilbehør til kjøtt, fisk, kokte grønnsaker og salater, men en liten tilsetning kan heve smaken.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Couscous er vanligvis laget med varmt vann, og er et raskt og enkelt korn å dampe innen fem minutter. Når du lager couscous, er det normalt å tilsette kokende vann rett over couscousen i en kjele.

Med varmen på høy, når det varme vannet koker, kan du slå av varmen, legge på lokket og la couscousen småkoke i fem minutter.

Når den er klar, kan couscousen luftes opp med bruk av en gaffel for deretter å brukes som hovedingrediens i for eksempel en deilig lett salat. En ekspert på The Modern Proper – et sted å inspirere både erfarne kokker og nybegynnere – har avslørt hvordan man kan få couscous til å smake enda bedre.

"Couscous er faktisk en type pasta», begynte eksperten. "Laget av delvis tilberedt semulegrynmel og vann, kommer den i noen forskjellige størrelser."

Når det kommer til koking av pastakornet, "vil couscousen din smake mye bedre hvis du bruker kylling- eller grønnsakskraft".

For å gjøre dette, når du tilsetter det kokende vannet i kjelen med couscous, tilsett også en buljongterning, rør til den er smeltet og bland, sett på lokket og slå av varmen.

En ekstra touch for å få couscous til å smake deilig er å tilsette "litt olje og salt".

Eksperten presiserte: "Litt olje og salt vil få den ferdige couscousen til å smake mye bedre".

Når du lager en couscoussalat, så prøv også med hakkede urter; noen gode alternativer inkluderer:

  • Basilikum

  • Persille

  • Mynte

Til og med sitron anses å være en "tradisjonell couscouspartner" - inkludert sitronskall.