Couscous er vanligvis laget med varmt vann, og er et raskt og enkelt korn å dampe innen fem minutter. Når du lager couscous, er det normalt å tilsette kokende vann rett over couscousen i en kjele.
Med varmen på høy, når det varme vannet koker, kan du slå av varmen, legge på lokket og la couscousen småkoke i fem minutter.
Når den er klar, kan couscousen luftes opp med bruk av en gaffel for deretter å brukes som hovedingrediens i for eksempel en deilig lett salat. En ekspert på The Modern Proper – et sted å inspirere både erfarne kokker og nybegynnere – har avslørt hvordan man kan få couscous til å smake enda bedre.
"Couscous er faktisk en type pasta», begynte eksperten. "Laget av delvis tilberedt semulegrynmel og vann, kommer den i noen forskjellige størrelser."
Når det kommer til koking av pastakornet, "vil couscousen din smake mye bedre hvis du bruker kylling- eller grønnsakskraft".
For å gjøre dette, når du tilsetter det kokende vannet i kjelen med couscous, tilsett også en buljongterning, rør til den er smeltet og bland, sett på lokket og slå av varmen.
En ekstra touch for å få couscous til å smake deilig er å tilsette "litt olje og salt".
Eksperten presiserte: "Litt olje og salt vil få den ferdige couscousen til å smake mye bedre".
Når du lager en couscoussalat, så prøv også med hakkede urter; noen gode alternativer inkluderer:
Basilikum
Persille
Mynte
Til og med sitron anses å være en "tradisjonell couscouspartner" - inkludert sitronskall.