De 5 vanligste klesfeilene som får deg til å se eldre ut

17/03/2024 06:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Har du noen gang sett på speilbildet ditt og blitt overrasket over hvor mye eldre du plutselig så ut?

At du etter en viss alder ikke lenger kan følge med på de siste trendene er en idé vi ikke støtter. Men du vil føle deg vakker, komfortabel og strålende i antrekket ditt og ikke se eldre ut enn du faktisk er.

Har du noen gang sett på speilbildet ditt og blitt overrasket over hvor mye eldre du plutselig så ut? Dette kan skyldes at du har gjort en feil med valget ditt av klær.

1. Feil farge

Et feil fargevalg, som for eksempel ikke passer din hud, hår eller øyne, kan fort få deg til å se mer sliten og blek ut. Kjenn fargene som passer din hudtone og du vil se mer ungdommelig og frisk ut. For å teste hvilke farger som passer deg godt, bruk litt tid foran speilet.

Stå foran speilet og hold forskjellige klær som et skjerf opp foran deg. På den måten ser du nesten umiddelbart hvilke farger som passer deg godt og hvilke farger som ikke gjør det.

Fortsett å bruke dette trikset når du blir eldre fordi hud- og hårfargen også endres med årene. Det som fungerte for deg tidligere, er kanskje ikke lenger.

2. Svart antrekk

En uunnværlig farge i nesten enhver kvinnes garderobe: svart. En farge som kan brukes ved mange forskjellige anledninger. Det er imidlertid godt å vite at når du blir eldre, kan svart danne en sterk kontrast til huden din.

Fargen fremhever rynker og mørke ringer under øynene og haken. Prøv å pare det svarte antrekket ditt med et fargerikt skjerf eller halskjede for å bryte kontrasten og se hva det gjør med deg.

3. Dekkende antrekk

Ærlig talt kan det være veldig behagelig å gjemme seg i løse klær. Risikoen for dette er at figuren din noen ganger kommer til sin rett mindre. Husk: det er alltid noe vakkert å fremheve.

Ved å velge hva du vil vise frem og hva du vil dekke over, kan antrekket ditt se mye freshere ut. Dermed kan det også få deg til å se yngre ut.

4. Tidligere bh-størrelse

Også her kan det skje endringer over årene. En BH som sitter riktig kan fremheve silhuetten din. På denne måten vil klærne dine automatisk også passe mye bedre. Invester derfor tid og penger i riktig BH og få råd i butikken når du kjøper den.

5. Lengde på skjørtet

Ja, vi elsker de lange maxi-skjørtene og kjolene. Men det kommer en tid i livet ditt når lengden på et skjørt har stor innvirkning på ditt fysiske utseende. Et for kort skjørt kan virke tvangs-ungdommelig, og et for langt skjørt får deg til å se eldre ut enn du egentlig er.

Så hva er den perfekte lengden? For de fleste kvinner vil rett over kneet være det perfekte utgangspunktet, men dette varierer selvfølgelig fra person til person. Prøv forskjellige ting og velg det du føler deg komfortabel med.

Kilde: Senest.dk

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.