De færreste vet: Så usunt er det å trekke inn magen

01/05/2024 10:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er en vane for mange, men å trekke inn magen kan faktisk være usunt.

Med en slank silhuett som idealet er det for mange nærmest en refleks å tegne inn i magen. Denne tilsynelatende harmløse handlingen kan imidlertid ha overraskende helsemessige konsekvenser.

Dette skriver det østerrikske mediet Heute.

Mageplastikk er spesielt utbredt blant unge voksne, noe som bekrefter samfunnets økende fokus på fysisk utseende. Halvparten av alle amerikanere mener utseende er viktig, noe som øker presset for å opprettholde en slank figur.

"Mange tror at en inntrukket mage bare er en del av å se bra ut, men realiteten er at den forstyrrer de naturlige bevegelsene til mellomgulvet og kan føre til pusteproblemer, tretthet og i verste fall svekkelse av bekkenbunnen," sier Dr. Robert Glatter, assisterende professor i akuttmedisin, i et intervju med New York Post.

Det såkalte "timeglasssyndromet", som refererer til de fysiske tegnene som en oppovervendt navle og rynker rundt mageregionen, har blitt et bevis på denne skadelige praksisen.

På den sosiale medieplattformen TikTok deler Nikki Garza, en influencer med over en million følgere, åpent sine erfaringer med mageplastikk. 

Garza forklarer hvordan de mange årene med mageplastikk formet kroppen hennes og etterlot permanente forandringer som hun først nylig forsto fullt ut. 

Hennes deling av personlige historier bidrar til å kaste lys over de langsiktige konsekvensene som mageplastikk kan ha. 

Videre forteller den østerrikske influenceren Madeleine Darya Alizadeh om sine utfordringer med magesmerter, som bare ble bedre etter en ny forståelse av hvordan det å trekke inn magen har påvirket hennes velvære. 

Gjennom fysioterapi har hun lært å «slippe magen», en prosess som har hjulpet symptomene hennes betydelig.

Disse beretningene åpner for en viktig diskusjon om helse versus skjønnhetsidealer og understreker behovet for en bredere forståelse av kroppens behov.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.