De fleste oppbevarer løk feil: Hvis de oppbevares riktig, kan de vare i flere måneder

17/04/2024 07:00

Emma

Livsstil
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Selv om det er rimelig å tro, er grønnsaksskuffen ikke det mest optimale stedet.

Å finne en halvråtten løk nederst i skuffen i kjøleskapet er en kjent frustrasjon for mange, spesielt når du har gjort en innsats for å kjøpe ferske råvarer til hjemmelaget matlaging.

Løk, som er en hjørnestein i utallige oppskrifter, kan imidlertid holde seg frisk i opptil tre måneder eller mer hvis den oppbevares riktig.

Melissa, matlagingsekspert og grunnlegger av Little House Living, deler sin kunnskap om løklagring til Mirror, og påpeker at kjøleskapet langt fra er det ideelle stedet for disse grønnsakene.

– Selv om hele løk kan oppbevares i kjøleskap, anbefales det ikke. Hel rå løk absorberer fuktighet raskt og kan bli mykere i kjøleskapet, forklarer hun.

På den annen side anbefaler hun å oppbevare hele løk i en skuff eller et skap, langt borte fra sollys, for å forlenge holdbarheten.

For å holde pærene friske, anbefaler Melissa å plassere dem på et tørt sted der fuktighet ikke kan trenge inn. Det er viktig å unngå å oppbevare løk i fuktige områder, for eksempel under vasken eller i kjelleren.

– Oppbevaring av løk på et område som er for varmt kan tørke dem ut og få dem til å spire, noe som kan føre til at grønnsaken råtner og ødelegges. På samme måte vil løk som blir for kald bli fuktig og kan miste hardheten og bli muggen, utdyper hun.

Et ekstra tips fra Melissa er å fjerne løkene fra den originale plastemballasjen som de ofte pakkes inn i når de kjøpes på supermarkedet, og i stedet plassere dem på et sted med rikelig med luftsirkulasjon.

Hun anbefaler å bruke netting eller papirpose:

"Plastposer vil tiltrekke seg mye fuktighet og føre til at pærene råtner raskere enn du ønsker." Med dette rådet kan løk ikke bare forbli en permanent del av kjøkkenet lenger, men også bidra til å redusere matavfall.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.