Deler 4 geniale triks: Derfor bør du aldri kaste løkskall i søpla

13/03/2024 06:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Blant annet kan løkskall få deg til å sovne raskere eller brukes til å få myggstikkene til å slutte å klø.

Løk brukes i et bredt utvalg av populære retter.

Enten du lager pasta bolognese, lasagne, wok eller karbonader, er det vanskelig å gå glipp av den populære grønnsaken.

Derfor sitter man ofte igjen med løkskall, og i de fleste tilfeller havner de nok (dessverre) i søpla.

Noe som er for dårlig! Løkskall kan brukes til en rekke ting.

Hvis du lar dem trekke i kokende vann i 15 minutter, for eksempel, vil du ha en te på løkskall, noe som kanskje ikke høres veldig deilig ut, men det er effektivt for å få deg til å sove.

Løkskall inneholder et stoff som heter tryptofan, som kroppen ikke er i stand til å produsere på egen hånd, men som kan omdannes til melatonin, som også er kjent som søvnhormonet.

Melatonin er hormonet som gjør deg naturlig sliten, og en kopp te laget av løkskall vil derfor være en god hjelp hvis du har problemer med å sovne.

I tillegg kan løkskall brukes til å lage en spray som kan lindre kløe fra for eksempel myggstikk, akkurat som skallet også kan brukes til å krydre mat eller til å gjødsle planter.

Du kan høre mye mer om dette i videoen under:

Videoen har blitt delt av TikTok-brukeren @creative_explained, som delte tips og triks for hverdagen daglig til sine mer enn fem millioner følgere.

Du kan se flere av hans tips og triks video på TikTok ved å trykke her.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.