Den tar utrolig mye plass på nordmenns kjøkken: Her må du aldri sette Airfyer

27/02/2024 09:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Airfryeren har tatt matlaging rundt i husholdninger med storm.

Airfryeren, et moderne kjøkkenmirakel kjent for sin effektivitet og mangfold av oppskrifter, har vunnet hjertene til mange norske matentusiaster.

Dens evne til å tilberede retter med mindre fett har gjort det til en favoritt blant helsebevisste forbrukere.

Eksperter fra Tom's Guide advarer imidlertid om at plassering av airfryeren på kjøkkenet kan utgjøre sikkerhetsrisiko, inkludert økt brannfare. Det er viktig å være klar over hvor du plasserer airfryeren under bruk for å unngå potensielle farer.

En av de viktigste anbefalingene er å unngå å plassere airfryeren under lave kjøkkenskap. Denne plasseringen kan hindre luftsirkulasjonen og føre til at apparatet overopphetes.

Selv om det kan være fristende å gjemme frityrkokeren under et skap for å spare plass, flytt den til et åpent område når den er i bruk. På samme måte bør du unngå å bruke airfryeren inne i et skap, da det selv med åpne dører kan skape risiko for overoppheting.

Å plassere airfryeren for nær en vegg eller i nærheten av andre husholdningsapparater kan også være problematisk. Disse områdene kan ikke bare begrense luftstrømmen, men også øke risikoen for brann, spesielt hvis apparatene avgir høy varme.

Det er derfor viktig å holde god avstand mellom airfryeren og andre gjenstander eller overflater på kjøkkenet.

I tillegg er det viktig å plassere frityrkokeren på overflater som er motstandsdyktige mot varme. Spise- og salongbord er eksempler på overflater som ikke tåler høye temperaturer godt og lett kan bli skadet eller i verste fall føre til brann.

Sist, men ikke minst, bør du være oppmerksom på nærheten til brennbare materialer når du bruker airfryeren. Overoppheting i nærheten av disse materialene kan raskt utvikle seg til farlige situasjoner.

Ved å følge disse enkle forholdsreglene kan du nyte de mange fordelene med frityrkokeren din uten å bekymre deg for sikkerheten til kjøkkenet ditt.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.