Denne overraskende teknikken kan få deg til å sove på 1 minutt

27/07/2020

Emma Sletta

Livsstil
Med et enkelt triks er det over å ligge og snu og vende på puten hele natten.

Klokken viser 01:22 på mobilen din, og du må stå opp tidlig for en ny arbeidsdag. 

Det eneste du føler for er å sove og få en god natts søvn, men uansett hva du gjør for å sove, går det ikke. Og det gjør deg gal.

Heldigvis er et overraskende enkelt triks som kan sende deg dirkete i armene til Ole Lukkøye.

Trikset heter 4-7-8, og med disse tre tallene kan du kontrollere pusten din på en slik måte at du drar direkte til drømmeland.

Hemmeligheten er å puste inn gjennom nesen i fire sekunder, holde pusten i sju sekunder og deretter puste ut gjennom munnen i åtte sekunder. 

Denne kombinasjonen utløser angivelig en kjemisk reaksjon i hjernen som senker hjerterytmen og derved får deg til å slappe av så du raskt kan sovne. 

Faktisk peker forskning også på viktigheten av å puste når det kommer til å slappe av, og pustning er et viktig instrument for å få mennesker med stress til å slappe av og finne ro. 

Personer som lider av stress-symptomer tar i gjennomsnitt kortere pust enn mer avslappede personer, og ved å bruke metoden er det lettere å bli kvitt karbondioksidet som samler seg i lungene.

I følge den amrikanse forskeren Dr. Andrew Weil fra Harvard University, så vill alle mennesker dra nytte av denne øvelsen hvis de praktiserer metoden to ganger om dagen. 

 

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.