Denne overraskende teknikken kan få deg til å sove på 1 minutt

27/07/2020 12:39

Emma

Livsstil
Med et enkelt triks er det over å ligge og snu og vende på puten hele natten.

Klokken viser 01:22 på mobilen din, og du må stå opp tidlig for en ny arbeidsdag. 

Det eneste du føler for er å sove og få en god natts søvn, men uansett hva du gjør for å sove, går det ikke. Og det gjør deg gal.

Heldigvis er et overraskende enkelt triks som kan sende deg dirkete i armene til Ole Lukkøye.

Trikset heter 4-7-8, og med disse tre tallene kan du kontrollere pusten din på en slik måte at du drar direkte til drømmeland.

Hemmeligheten er å puste inn gjennom nesen i fire sekunder, holde pusten i sju sekunder og deretter puste ut gjennom munnen i åtte sekunder. 

Denne kombinasjonen utløser angivelig en kjemisk reaksjon i hjernen som senker hjerterytmen og derved får deg til å slappe av så du raskt kan sovne. 

Faktisk peker forskning også på viktigheten av å puste når det kommer til å slappe av, og pustning er et viktig instrument for å få mennesker med stress til å slappe av og finne ro. 

Personer som lider av stress-symptomer tar i gjennomsnitt kortere pust enn mer avslappede personer, og ved å bruke metoden er det lettere å bli kvitt karbondioksidet som samler seg i lungene.

I følge den amrikanse forskeren Dr. Andrew Weil fra Harvard University, så vill alle mennesker dra nytte av denne øvelsen hvis de praktiserer metoden to ganger om dagen.