Denne populære sommerduften beskytter mot mygg

12/05/2023 13:42

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sommeren er en fantastisk tid på året, men dessverre er det også sesongen for irriterende mygg.

Disse insektene kan ødelegge en hyggelig kveld i hagen eller en avslappende tur i skogen, og deres stikk kan være smertefulle og kløende. Derfor er det viktig å beskytte seg mot mygg når du oppholder deg utendørs i sommermånedene.

Det skriver Tag24.

Det er mange forskjellige måter å beskytte deg mot myggbitt på, og noen metoder er mer effektive enn andre. En av de mest populære metodene er å bruke insektspray, som inneholder kjemikalier som er effektive mot mygg.

Noen mennesker er imidlertid ikke glad i å bruke kjemikalier på huden, og derfor ser de etter alternative måter å beskytte seg selv på.

En mulig løsning er å bruke naturlige midler mot mygg. Det er mange forskjellige naturlige midler som kan ha en avskrekkende effekt på mygg, inkludert visse planter og essensielle oljer. Disse midlene kan være like effektive som kjemiske bug spray, men de er mildere på huden.

En ny studie fra Department of Medicine ved New Mexico State University har vist at visse essensielle oljer kan beskytte mot mygg.

Forskerne testet ulike stoffer på mygg og fant at noen av dem var i stand til å avstøte opptil 100% av myggene. Det mest effektive stoffet var sitron eukalyptusolje.

Sitron eukalyptusolje er en essensiell olje som ekstraheres fra bladene til en bestemt art av eukalyptustreet. Denne oljen er kjent for sin fantastiske duft og brukes ofte i parfyme og aromaterapi. Nå viser det seg også at denne oljen kan beskytte mot myggbitt.

Det er ikke helt klart hvordan sitron eukalyptusolje virker mot mygg, men det antas at oljen inneholder et stoff som heter PMD, som har en avskrekkende effekt på mygg. PMD er også kjent for å være effektivt mot andre insekter, inkludert fluer og flått.