Derfor bør du aldri helle ut vannet

04/07/2023 23:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Du bør aldri helle ut pastavannet i vasken.

I de fleste hjem står pasta jevnlig på menyen. Den kan serveres på et utall måter og er herlig enkel å tilberede.

Og det er faktisk nettopp i forbindelse med forberedelsene at du bare må tenke. De fleste heller pastaen fra gryten i et dørslag, hvor vannet fra pastaen bare renner gjennom og fortsetter nedover vasken.

Men det viser seg faktisk at du ikke skal helle vannet i vasken.

Ifølge mediet Bon Appetit bør man ikke kaste ut vannet, men i stedet lagre det og bruke det i matlaging.

Faktisk refererer de til vannet som "flytende gull".

Smart triks

Den kan brukes i sausen og gir visstnok en veldig god smak.

Ifølge mediet er vannet perfekt til pastasaus, da det kan bidra til å gi en silkemyk tekstur. Den binder olje og vann sammen slik at sausen ikke blir "slurvete" og det er noe igjen på bunnen.

Du kan også bruke pastavannet som et alternativ til mel, fløte eller noe annet når du utjevner sausen. For her er pastavannet også med på å jevne vannet med jorden. Du bør imidlertid være forsiktig med å legge for mye i, fordi for mye kan komme inn og det kan ødelegge sausen i stedet.