Har du noen gang endt opp med en halvfull flaske vin som plutselig smaker litt… tamt? En erfaren sommelier har delt et superenkelt triks som kan redde vinen din – og det er ikke det du tror.
Akkurat nå leser andre
Ikke bare sett korken tilbake
De fleste av oss vet at en åpnet vinflaske må lukkes igjen før den settes bort. Mange setter rett og slett korken tilbake i flasken. Men ifølge sommelier Warner er dette langt fra ideelt.
«Jeg vet det høres rart ut, men ikke sett korken tilbake. Jeg har et mye bedre tips som kommer til å forandre hvordan du lagrer vin», sier hun i en populær TikTok-video.
Problemet med korken er at den er porøs. Når du setter den tilbake på en halvfull flaske, er det fortsatt mye luft igjen i flasken – og luften vil fortsette å påvirke smaken på vinen negativt.
Det skriver Express.
Les også
Dette bør du gjøre i stedet
Så hva er trikset? Warner anbefaler å helle resten av vinen over på et glass med tett lokk, som for eksempel et norgesglass eller en annen type lufttett beholder.
«Det handler om å redusere forholdet mellom oksygen og vin. Mindre luft = friskere vin», forklarer hun.
I videoen viser hun hvordan hun selv bruker et norgesglass, men sier at hun i nøden også har brukt en ren kombuchaflaske. Bare hell vinen over og skru lokket godt igjen.
Kan lagres i kjøleskapet
Warner legger også til at hun gjerne setter rødvin i kjøleskapet hvis hun vet at hun ikke får drukket den opp dagen etter. Da tar hun den bare ut en times tid før servering, slik at vinen får romtemperatur igjen.
«Jeg sverger på at dette trikset holder vinen frisk i flere dager. Hvis jeg bare setter korken tilbake, merker jeg forskjell allerede dagen etter», sier hun.
Tips til neste vinkveld?
Neste gang du har litt vin igjen i flasken – ikke sett korken tilbake. Finn frem et glass med lokk og spar smaken. Kanskje blir det vinrester på menyen oftere fremover?
Loading…