Derfor bør du plassere en teskje sukkervann i hagen eller på balkongen

08/03/2024 20:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Det er en god grunn til at du bør plassere en teskje sukkervann i hagen eller på balkongen.

Det er folk som synes humler og bier er irriterende. Selv om det er relatert på denne måten, er det i virkeligheten noe som spiller en enorm rolle for menneskeheten.

Bier er pollinatorer, noe som gjør dem til en ekstremt viktig art. Bier «føder» majoriteten av verdens befolkning, og den kjente TV-personligheten, Sir David Attenborough, har ønsket å spre ordet.

I et innlegg på det sosiale mediet Facebook forteller David Attenborough om en bekymringsfull trend knyttet til bier, humler og andre pollinatorer.

"Bestanden av bier har falt med en tredjedel i løpet av de siste 5 årene," skriver David og forklarer konsekvensene:

"Hvis biene forsvant fra jorden, ville mennesket bare ha fire år igjen å leve."

Attenborough, som har dukket opp i utallige naturdokumentarer, deler et tips som alle kan gjøre. Alle kan bidra til å forlenge levetiden til biene, og det er ikke noe som krever mye.

"På denne tiden av året kan biene ofte se svake ut. Eller som om de dør, men dette er langt fra sannheten. Biene kan bli slitne og har rett og slett ikke energi til å gå tilbake til bikuben," skriver Attenborough.

I kommentarsporet under Attenboroughs innlegg er det flere som har reagert. Mange har til og med skrevet at de allerede sørger for å gi biene sukkervann.

"Hvis du finner en trøtt bi i hjemmet ditt, kan en enkel blanding av sukker og vann hjelpe dem. Jeg hjalp en bie forrige uke ved å gi den sukkervann, og det tok ikke mer enn et minutt før den flyr på vei ," har en person skrevet som en kommentar.

«Det begynte å føles bedre umiddelbart da vi ga det sukkervann på en liten skje», skrev en annen.

Men det finnes også andre måter å hjelpe på hvis du ønsker det.

"Plant blomster på balkongen din, i hagen din og på plenen, og ikke klipp gresset helt. Fortsett med blomstrende trær og busker. Biene elsker dem," skriver en naturvernorganisasjon.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.